BBQ kuisen: hoe pakt u dit het best aan? | L&S Housekeeping

Uw BBQ kuisen: hoe pakt u dit het best aan?


Uw BBQ kuisen: hoe pakt u dit het best aan?

Zonnige zomeravonden: ideaal om een heerlijke BBQ te organiseren! Samen met uw familie en vrienden genieten van een sappig en smakelijk stukje vlees, vergezeld van een frisse salade. Enig minpuntje aan het einde van de avond zijn de restjes die vervolgens aan het zwartgeblakerde rooster hangen. Toch kan u het rooster (en de rest van de barbecue) op een eenvoudige manier schoonmaken. Om u een handje te helpen geven wij in deze blog antwoord op de vraag: Hoe kan u het best uw BBQ kuisen?

Voorbereiding is het halve werk

Om ervoor te zorgen dat u minder werk heeft na het barbecuen neemt u van tevoren alvast een halve citroen. Wrijf deze over het rooster voordat u begint met het grillen van het vlees. Citroen staat er namelijk om bekend dat het makkelijk vet verwijdert. Als u vervolgens begint met BBQ-en, zorg er dan voor dat u met een prop aluminiumfolie het rooster oppervlakkig reinigt. Doe dit telkens tussen de verschillende bereidingen door. Wrijf deze tegelijk ook opnieuw in met een halve citroen. Het zuur van deze vrucht reinigt niet alleen uw rooster, het maakt deze ook smaakvrij.

BBQ kuisen met halve citroen

 

Nadien uw BBQ kuisen 

Door de voorbereiding zal uw barbecue al een pak minder vuil zijn dan gewoonlijk. Om de laatste restjes eenvoudig te verwijderen geven we u 3 tips. U kan zelf kiezen welke u verkiest:

  1. Leg het rooster ’s avonds in het gras en laat het een nacht liggen. ’s Morgens kan u het rooster zonder probleem afwassen.
  2. Draai het rooster na het grillen in een krant. Maak de krant nat en laat deze een dag liggen. De volgende dag kan u het rooster met wat keukenpapier schoonmaken.
  3. Stop het vuile rooster in een zak, voeg kokend water toe en wat waspoeder. Sluit de zak en laat het geheel een nachtje intrekken.

De rest van de barbecue kan u vervolgens schoonmaken door een schuurspons te gebruiken. De meeste BBQ’s zijn geëmailleerd en kunnen hierdoor niet krassen.

Schakel een huishoudhulp in

Huishoudhulp aanvragen

De BBQ kuisen was nog nooit zo eenvoudig, maar natuurlijk kost dit tijd. Net zoals het huishouden doen ook tijd kost. Tijd die u misschien liever met uw gezin doorbrengt. L&S Housekeeping helpt u daarom graag verder. Onze huishoudhulp zorgt ervoor dat uw huis spik en span is, zodat u tijd overhoudt, zelfs als u de BBQ moet kuisen. Neem daarom snel contact met ons op en vraag naar meer informatie.