Handdoeken weer zacht maken doet u zo! | L&S Housekeeping

Hoe kan u uw handdoeken weer zacht maken?


Hoe kan u uw handdoeken weer zacht maken?

Worden uw handdoeken na een tijdje harder en ruwer? Dat is volledig normaal. Door handdoeken intensief te gebruiken, verliezen ze hun zachte structuur. Hoe u handdoeken weer zacht kan maken? Dat leest u hier.

Harde handdoeken, hoe komt dat?

Na verloop van tijd kunnen handdoeken harder worden door een combinatie van wasmiddelen, zeepresten en hard water. Resten van shampoo of douchegel die op uw huid achterblijven, wrijft u eraf met een handdoek waarna die resten op de handdoek achterblijven. Zelfs na het wassen van de handdoeken kan het zijn dat de resten zich opstapelen. Ook de hardheid van het water kan bijdragen aan harde handdoeken, doordat dat water veel mineralen zoals kalk bevat.

Handdoeken weer zacht maken doet u zo

U kan een paar tips volgen om uw handdoeken weer zacht te maken.

  1. Gebruik minder wasmiddel

U wil vast en zeker vermijden dat wasmiddel ophoopt op uw handdoeken. Gebruik daarom slechts de aanbevolen hoeveelheid of minder. Geen zorgen, ook met minder wasmiddel worden uw handdoeken goed schoon.

  1. Laat de handdoeken aan de lucht drogen

De droger kan zo de vezels van de handdoeken niet beschadigen en stug maken. Bij droog en zonnig weer kan u uw handdoeken ook buiten in het zonnetje laten drogen.

  1. Gebruik azijn of baking soda

Een stevige scheut azijn of een handje baking soda-poeder toevoegen aan het spoelwater helpt zeepresten verwijderen en geurtjes neutraliseren. Als ze al te hard zijn, kan u ze ook laten weken in warm water en azijn of baking soda.

Het is handig dat u uw handdoeken regelmatig wast om te voorkomen dat er een opeenhoping is van vuil, zoals zeepresten etc.

handdoeken zacht maken

Wat vermijdt u het best?

  1. Wasverzachter

Wasverzachter lijkt dé manier om handdoeken zacht te maken, maar niets is minder waar. Wasverzachter zorgt na een tijdje voor een laagje op de vezels van de handdoek, dat hard en minder absorberend wordt.

  1. Droogkastdoekjes

Ook droogkastdoekjes kunnen een laagje achterlaten op de vezels van handdoeken, waardoor ze minder zacht worden.

  1. Hoge temperaturen in droger en wasmachine

Wilt u toch een droger gebruiken? Droog op een lagere temperatuur om uw handdoeken weer zacht te maken. En was ze ook op een lagere temperatuur om de vezels minder te beschadigen.

Hulp nodig van een L&S-poetshulp?

Tevreden over onze tips om uw handdoeken weer zacht te maken? Dat is fijn! Kan u wat extra hulp gebruiken in uw huis? Onze L&S-poetshulpen staan met de glimlach voor u klaar. Contacteer ons hier voor meer informatie.