Hoe lijmresten verwijderen van glas? | L&S Housekeeping

Hoe kan ik lijmresten verwijderen van glas?


Hoe kan ik lijmresten verwijderen van glas?

Lijmresten verwijderen van glas, het is een taak die u misschien aan het uitstellen bent? Begrijpelijk, want het kan een “prutswerkje” zijn. Met ons handig stappenplan kan u meteen aan de slag om die vervelende lijmresten te verhelpen.

Lijmresten verwijderen van glas: een stap-voor-stap handleiding

  1. Voorbereiding van het glasoppervlak

Voordat u aan de slag gaat om de lijmresten te verwijderen van het glas, reinigt u het glas grondig zodat al het stof en vuil verdwenen zijn. Dit is een belangrijke stap, want anders kan u krassen veroorzaken.

  1. Week de lijmresten

Kies (warm water en) afwasmiddel, schoonmaakazijn of isopropylalcohol en breng het aan op een zachte doek of spons om de lijmresten voldoende te bevochtigen.

  1. Lijmresten verwijderen van glas met een scheermesje of glasschraper

Schraap de resten er voorzichtig af met een scheermesje of glasschraper. Hou het scheermesje in een hoek van 45 graden om krassen te voorkomen.

  1. Veeg overtollig vuil af

Hebt u de lijmresten kunnen verwijderen van het glas? Super! U kan nu het oppervlak eerst afspoelen met warm water en afwasmiddel en vervolgens met lauw water en een zachte doek het glas droogwrijven voor een streepvrij resultaat.

lijmresten verwijderen van glas

Tip! Lijmresten verwijderen van glas is soms moeilijk. Blijven er nog wat lijmresten over? Herhaal dan de stappen totdat het glas opnieuw proper is.

Tip! Test een van de middeltjes eerst uit op een klein oppervlak. Zo weet u meteen of het werkt of dat u beter iets anders probeert.

Hulp nodig bij de dagelijkse schoonmaak?

Onze L&S-housekeepers staan klaar om u te helpen bij de dagelijkse schoonmaak van uw huis. Bent u op zoek naar een helpende hand? Contacteer ons voor meer informatie.

Wij zoeken ook nieuwe collega’s!

Bent of kent u iemand die een vaste job zoekt dicht bij huis in regio Aalst, Haaltert, Erpe-Mere, Wetteren of Ninove? Wij zoeken nieuwe poetshulpen. Klik hier voor alle info.