Aangekoekte oven schoonmaken, dat doet u zo! | L&S Housekeeping

Aangekoekte oven schoonmaken: zo begint u eraan!


Aangekoekte oven schoonmaken: zo begint u eraan!

U kent het wel: u hebt net die heerlijke pizza uit de oven gehaald en denkt: ik kuis de oven volgende keer wel uit. Die gewoonte kunt u beter veranderen als u een aangekoekte oven wil vermijden. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die u kunt toepassen om uw oven terug spic en span te krijgen. Met deze handige tips kan u in een mum van tijd uw aangekoekte oven schoonmaken.

Vuil losweken

Liggen er nog losse etensresten zoals kruimels in de oven? Die kan u het best weghalen met een stukje keukenrol. Nu alle losse etensresten verwijderd zijn kan u de aangekoekte oven schoonmaken. Neem eerst het rooster en de bakplaat uit de oven. Die maakt u best apart schoon. Neem een kommetje bij de hand en meng baking soda (zuiveringszout), warm water en azijn. Het papje smeert u op alle vlakken van de oven, het rooster en de bakplaat. Let wel op dat het niet in de ventilator (bij een heteluchtoven) terechtkomt. Laat het een paar uur intrekken en haal het dan weg met een vochtige doek of keukenpapier.

Tip: Gebruik geen harde schuurspons, want dat kan het raampje van de oven beschadigen.

Vet verwijderen

Met het losweken van het vuil zijn nog niet alle vetstoffen verwijderd. Daarom maakt u best een sopje met afwasmiddel en poetst u alle oppervlakken grondig op. Zorg ervoor dat u achteraf alles goed droogwrijft.

Aangekoekte oven schoonmaken met een probiotisch product

Gaat u liever niet aan de slag met eigen mengsels, maar gebruikt u graag een kwalitatief product zonder schade toe te brengen aan de natuur en uw gezondheid? Probeer dan de probiotische schoonmaakmiddelen van Clean Green. Met de krachtige oven cleaner van Clean Green verwijdert u gemakkelijk het overtollige vet en de bacteriën.

aangekoekte oven schoonmaken - clean oven

Tip: poets uw oven regelmatig, zo vermijdt u een aangekoekte oven. Een maandelijkse poetsbeurt is aangeraden bij veelvuldig gebruik.

Schakel een professionele poetshulp in

Kan u toch hulp gebruiken bij het schoonmaken van uw oven en de rest van uw huis? Doe dan een beroep op onze professionele poetshulpen. Zij helpen graag om uw huis kraaknet te maken.