BBQ-rooster schoonmaken: zo doet u dat | L&S Housekeeping

BBQ-rooster schoonmaken: hoe pakt u dit het best aan?


BBQ-rooster schoonmaken: hoe pakt u dit het best aan?

Zonnige zomeravonden, daar horen heerlijke BBQ-momenten bij! Samen met uw familie en vrienden genieten van een sappig en smakelijk stukje vlees, vergezeld van een frisse salade. Enig minpuntje zijn de restjes die aan het zwartgeblakerde rooster blijven hangen. Toch kan u het BBQ-rooster (en de rest van de barbecue) op een eenvoudige manier schoonmaken.

Voorbereiding is het halve werk

Voordat u begint met bakken, wrijft u het rooster in met een halve citroen. Citroen staat er namelijk om bekend dat het makkelijk vet verwijdert.

Zo kan u met een prop aluminiumfolie het rooster oppervlakkig reinigen. Herhaal dit telkens tussen de verschillende bereidingen door. Het zuur van deze vrucht reinigt niet alleen uw rooster, het maakt deze ook smaakvrij.

BBQ kuisen met halve citroen

 

BBQ-rooster schoonmaken: hoe doe ik dat?

Door de voorbereiding zal uw barbecue al een pak minder vuil zijn dan gewoonlijk. Om de laatste restjes eenvoudig te verwijderen geven we u 3 tips:

  1. Leg het rooster ’s avonds in het gras en laat het een nacht liggen. ’s Morgens kan u het rooster zonder probleem afwassen.
  2. Draai het rooster na het grillen in een krant. Maak de krant nat en laat deze een dag liggen. De volgende dag kan u het rooster met wat keukenpapier schoonmaken.
  3. Stop het vuile rooster in een zak, voeg kokend water en wat waspoeder toe . Sluit de zak en laat het geheel een nachtje intrekken.

De rest van de barbecue kan u vervolgens schoonmaken met een schuurspons. De meeste barbecues zijn geëmailleerd en kunnen hierdoor niet krassen.

Schakel een huishoudhulp in

Huishoudhulp aanvragen

Het BBQ-rooster schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig, maar natuurlijk kost dit tijd. Net zoals het huishouden doen ook tijd kost. Tijd die u misschien liever met uw gezin doorbrengt. Onze huishoudhulpen zorgen ervoor dat uw huis spic en span is zodat u tijd overhoudt. Zelfs als u de BBQ moet kuisen! Neem gerust vrijblijvend contact met ons voor meer informatie.