Bruine aanslag onder de wc-rand verwijderen | L&S Housekeeping

Hoe kan ik bruine aanslag onder de wc-rand verwijderen?


Hoe kan ik bruine aanslag onder de wc-rand verwijderen?

Heeft u, hoe vaak u ook poetst, nog steeds last van bruine aanslag onder de wc-rand? Dat ligt absoluut niet aan uw hygiëne. Die bruine aanslag ontstaat vaak na verloop van tijd en is soms moeilijk te verhelpen. Hoe u deze aanslag kan verwijderen, leest u in onze blog.

Bruine aanslag onder de wc-rand verwijderen

De bruine aanslag onder de wc-rand wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van kalkaanslag en urinesteen. Er kan ook aanslag ontstaan dieper in de wc, waar het wc-water blijft staan. Kalkaanslag is de meest voorkomende vorm van aanslag op sanitaire voorzieningen. Urinesteen daarentegen komt specifiek voor in toiletten en ontstaat door de afvalstoffen in urine.

Volgende tips kunnen helpen om bruine aanslag te verwijderen:

  • Ga aan de slag met schoonmaakazijn. Giet het op de plek waar de aanslag voorkomt en laat enkele uren intrekken. Spoel nadien weer af met water. Let op! Onze poetshulpen werken niet met azijn.
  • Breng baking soda aan op de aanslag en laat enkele uren intrekken. Je kan baking soda ook in combinatie met azijn gebruiken.
  • Probeer een milde urinesteenverwijderaar of kalkverwijderaar om de bruine aanslag aan te pakken.
  • Gebruik probiotische schoonmaakmiddelen zoals Sani Clean en Oder prevention van Clean Green. Deze schoonmaakmiddelen zijn onschadelijk voor mens, dier én milieu en bevatten goede bacteriën die hardnekkig vuil verwijderen.

Let op met bleekmiddelen om schade aan uw leidingen te voorkomen.

Kan u urinesteen voorkomen?

De bruine aanslag voorkomen is soms moeilijker dan verwacht, omdat het probleem heel hardnekkig kan zijn. Het is uiteraard belangrijk om uw wc steeds voldoende door te spoelen, zodat urineresten niet blijven staan in het toilet. Minstens 1 keer per week uw wc poetsen kan ook helpen om bruine aanslag onder de wc-rand te voorkomen.

bruine aanslag verwijderen

Doe een beroep op onze L&S-housekeepers

Heeft u onvoldoende tijd om de schoonmaak van uw huis onder handen te nemen? Of bent u (tijdelijk) immobiel? Dan kan u vast en zeker wat extra hulp gebruiken. Onze poetshulpen staan steeds voor u klaar. Wenst u graag meer informatie over onze aanpak? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.