Dierenharen verwijderen in een-twee-drie | L&S Housekeeping

Dierenharen verwijderen, da’s zo gebeurd!


Dierenharen verwijderen, da’s zo gebeurd!

U zou ze voor geen geld van de wereld kunnen missen: uw hond, kat of ander huisdier. Toch ergert u zich soms mateloos aan al dat dierenhaar in huis of op uw kledij. Het lijkt vaak ook onbegonnen werk. U hebt nog maar net het hele huis schoongemaakt of daar duiken ze weer op. Met onze tips kan u in een-twee-drie alle dierenharen verwijderen en houdt u uw huis en kledij zo goed mogelijk haarvrij!

Stofzuigen en borstelen

Het vergt natuurlijk wat discipline maar het helpt uiteraard om regelmatig te stofzuigen. Beperk dit niet enkel tot de vloer. Ook de zetel, stoelen en het tapijt krijgen best een beurt. U zal hiermee de meeste dierenharen verwijderen, maar jammer genoeg niet allemaal. Denk er ook aan om uw hond of kat af en toe te kammen of te borstelen en doe dat liefst buiten. U beperkt op die manier de hoeveelheid haren binnen en gunt uw trouwe viervoeter af en toe een verwenmomentje.  

Plakken, rollen en vegen

Er zijn verschillende hulpmiddeltjes die u kan gebruiken om vervelende haren te verwijderen. Met (dubbelzijdige) tape, al dan niet rond uw hand gedraaid, plakt u de haren op de zetel, het tapijt of uw kledij zonder moeite bij elkaar. Test vooraf eerst even op een onopvallende plek om zeker te zijn dat u de stof niet beschadigt.

Een kledingroller of -borstel is ideaal om te gebruiken na het stofzuigen van bijvoorbeeld de zetel. Het blijft een eenvoudig en snel hulpmiddeltje om de laatste haartjes te verwijderen, ook op kledij.

U kan er ook even een rubberen handschoen of raamwisser bij nemen. Dat lijkt misschien raar maar dit zijn allebei fantastische ‘haarverwijderaars’. Maak de handschoen of raamwisser wat vochtig en veeg in no-time alle haren bij elkaar. De haren blijven namelijk aan het rubber kleven en kunnen met een doekje de afvalbak in of weggespoeld worden.

Dierenharen verwijderen met statische elektriciteit

Hebt u naast huisdieren ook kinderen in huis? Dan is er vermoedelijk wel ergens een ballon te vinden. Door een opgeblazen ballon tegen je kledij te houden, vliegen losse haren naar de ballon. Wat ons betreft alvast de leukste manier om uw kleding snel haarvrij te maken! En een allerlaatste en gouden tip voor uw kledij is het gebruiken van een (oude) panty in uw droogkast. Laat deze 15 minuutjes draaien en alle haren worden door de statische elektriciteit van de panty losgetrokken van uw kledij.

Kies voor een professionele poetshulp

Ontbreekt het u aan tijd om uw huis proper en haarvrij te houden? Wij helpen u graag uit de nood! Neem contact met ons op en wij vertellen u meer over onze professionele poetshulpdiensten.