Dierenharen verwijderen doet u zo het best | L&S Housekeeping

Dierenharen verwijderen doet u zo het best!


Dierenharen verwijderen doet u zo het best!

U zou ze voor geen geld van de wereld kunnen missen, maar toch ergert u zich soms mateloos aan al dat dierenhaar in uw huis of op uw kledij. Het lijkt vaak onbegonnen werk om het haar van uw hond, kat of ander huisdier te verwijderen. Vooral tijdens de ruiperiodes, zoals in de herfst, duiken de haren weer overal op. Met onze handige tips kan u snel en gemakkelijk alle dierenharen verwijderen en houdt u uw huis en kledij zo goed mogelijk haarvrij!

Stofzuigen en borstelen

De meest voor de hand liggende tip is om regelmatig te stofzuigen. En dan bedoelen we niet enkel de vloer, maar ook de zetel, stoelen en het tapijt. Jammer genoeg verwijdert u hier niet alle dierenharen mee. Tijdens de herfstrui verliezen honden en katten hun zomervacht en wordt die vervangen door een dekkende wintervacht. Denk er daarom aan om uw hond of kat tijdens de ruiperiode regelmatig te kammen of te borstelen.

dierenharen verwijderen

Plakken, rollen en vegen

  • Hebt u geen kledingroller of -borstel in huis? Gebruik dan (dubbelzijdige) tape om haren van uw meubelen of kledij te verwijderen. Let wel op dat de tape geen stoffen beschadigt.
  • Is uw schuursponsje niet meer volledig operationeel door veelvuldig gebruik? Gooi het niet weg, want de ruwere kant is ideaal om dierenharen te verwijderen.
  • Daarnaast werkt ook rubber uitstekend als ‘haarverwijderaar’. Een rubberen handschoen of raamwisser maakt u vochtig en wrijft u tegen de haren zodat ze blijven kleven aan het rubber. U kan de haren makkelijk weggooien door een doekje te gebruiken of de haren weg te spoelen.

Dierenharen verwijderen met statische elektriciteit

  • Hebt u naast huisdieren ook kinderen in huis? Dan is er waarschijnlijk wel ergens een ballon te vinden. Door een opgeblazen ballon tegen uw kledij te houden, vliegen losse haren naar de ballon. Wat ons betreft alvast de leukste manier om uw kleding snel haarvrij te maken!
  • Dierenharen verwijderen kunt u ook door een panty in uw droogkast te leggen. Na 15 minuutjes draaien zijn alle haren door de statische elektriciteit van de panty losgetrokken van uw kledij.

Gouden tip! Doe een scheutje witte azijn in het wasverzachterbakje van uw wasmachine. Witte azijn heeft een dubbele werking: het vermindert de statische hechting van haren én het neutraliseert geurtjes van uw kat of hond.

Kies voor een professionele poetshulp

Hebt u weinig tijd om uw huis proper en haarvrij te houden? Onze poetshulpen helpen u graag uit de nood! Neem contact met ons op en ontdek hoe wij u verder kunnen helpen.