Frietketel kuisen: een stappenplan | L&S Housekeeping

Uw frietketel kuisen? Volg ons stappenplan!


Uw frietketel kuisen? Volg ons stappenplan!

De zomer loopt op zijn einde en de friteuses en barbecues hebben overuren moeten draaien. Als u uw frietketel intensief gebruikt, dan is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Het is een vervelend klusje, maar met ons handig stappenplan wordt uw frietketel kuisen een koud kunstje.

Veilig uw frietketel kuisen? Dat doet u zo!

  1. Veilig aan de slag

Is de olie afgekoeld? Check! Is uw frietketel verwijderd uit het stopcontact? Check! Draag desnoods bescherming aan uw handen en armen.

  1. Giet de olie weg

Giet de olie voorzichtig weg uit de friteuse en houd de olie bij in een aparte doos die u kan afsluiten. In plaats van het frituurvet te deponeren in uw toilet of op de composthoop, kan u het veilig inleveren in een inzamelpunt. Die verzamelpunten kan u vinden op het recyclagepark of in de supermarkt.

  1. Maak grondig schoon

Uw frietketel kuisen kan u op verschillende manieren doen.

  • Met afwasmiddel en warm water.
  • Een tweetal vaatwastabletten in de frietketel leggen met water en op de laagste stand aanzetten. Het overtollige vet kan u met een papieren doekje weghalen.
  • U kan ook met azijn, zuiveringszout en een staalwolspons aan de slag om hardnekkige vetvlekken te verwijderen.
  • Ook een probiotisch schoonmaakmiddel kan een grote hulp zijn om alles schoon te maken. Het middel ontvet grondig, is zeer mild voor de handen en geeft geen giftige stoffen vrij.

frietketel kuisen

Tip! U kan uw olie langer gebruiken met een filter. Die voorkomt dat stukjes gefrituurd eten in de ketel terechtkomen. Maar dan nog is het aangeraden om, als het nodig is, de olie na 5 tot 10 keer gebruiken te vervangen.

Laat u bijstaan door onze poetshulpen

Bent u liever met andere zaken bezig dan te zwoegen tijdens de schoonmaak? Dat begrijpen we! Onze poetshulpen staan met de glimlach voor u klaar. Interesse in een poetshulp die uw schoonmaak voor u overneemt. Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.