Grondige schoonmaak: vergeet deze 4 plekken niet | L&S Housekeeping

Vergeet deze 4 plekken niet bij een grondige schoonmaak


Vergeet deze 4 plekken niet bij een grondige schoonmaak

Het voorjaar is al een tijdje bezig en de grote voorjaarsschoonmaak hebben de meeste mensen al achter de rug. Maar toch is het goed om regelmatig een grondige schoonmaak te houden. Want alhoewel je huis schoon lijkt na een snelle stofzuigactie of Swifferbeurt, op de meest onverwachte plekken kunnen zich bacteriën verzamelen, zoals in de diepvries of onder je matras. Daarom hebben wij 4 plekken op een rijtje gezet die je sowieso vergeet te kuisen. 

1. Deurklinken en afstandsbedieningen

Lichtknoppen, deurklinken en afstandsbedieningen worden lang niet zo vaak schoongemaakt als nodig zou zijn. Toch worden ze veel aangeraakt gedurende de dag. Zorg er daarom voor dat je bij een grondige schoonmaak een scheutje natuurazijn op een microvezeldoekje doet en deze plekjes zeker poetst!

2. Vettige afzuigkap

Een afzuigkap zorgt ervoor dat alle luchtjes tijdens het koken worden weggezogen. Maar tegelijk trekt deze ook vet aan. Daarom is het goed om regelmatig de filter schoon te maken. Hierdoor verklein je de kans dat de ventilatie niet meer optimaal werkt. Bovendien kan je een (metalen) filter eenvoudig schoonmaken door deze horizontaal in het bovenste gedeelte van de afwasmachine te plaatsen. Laat daarna de afwasmachine een keer helemaal draaien. Kuis daarna de binnenkant van de afzuigkap met een sponsje en heet water, neem daarna af met een vochtig microvezeldoekje en droog na met een katoenen doek.

afzuigkap grondig schoonmaken

3. De matras kan ook een grondige schoonmaak gebruiken

Je slaapt nooit alleen in bed! Gemiddeld leven er ongeveer 1.5 miljoen huisstofmijten in je bed. Vergeet dan ook niet om je matras goed schoon te maken van tijd tot tijd. Hoe? Klop het stof uit je matras, besprenkel deze vervolgens flink met baksoda, laat dit een paar uur intrekken, zuig met een stofzuiger de soda op en doe er een nieuw dekbedovertrek op. 

4. Bacteriën in de diepvries

grondige schoonmaak diepvries

Veelal wordt gedacht dat de vrieskou alle bacteriën dood in de diepvries. Maar niets is minder waar, ze houden daar slechts een winterslaap. Hierdoor komen ze in alle hoekjes en gaatjes van de diepvries terecht en kunnen ze eten toch bederven. Zorg er daarom voor dat je bij een grondige schoonmaak je diepvries helemaal ontdooid en het ijs eruit haalt. Vervolgens kan je de bacteriën doden door de binnenkant af te nemen met een doek die geweekt is in een mengsel van half water en half natuurazijn.

 

Poetsvrouw gezocht!

Heb jij jouw huis ook graag schoon maar spendeer jij je tijd liever aan je gezin? Of ben je niet meer zo goed ter been waardoor een grondige schoonmaak niet meer zo goed mogelijk is? Ons enthousiaste team staat voor je klaar. Neem daarom contact met ons op, wij helpen je graag verder.