Huishouden organiseren met deze 7 tips | L&S Housekeeping

7 tips om uw huishouden beter te organiseren


7 tips om uw huishouden beter te organiseren

Meer vrije tijd voor de dingen die u echt leuk vindt. Wie wil dat nu niet? Helaas is dat niet altijd zo evident. Werk, sociaal leven, sport en dan nog het huishouden. Daarom geven wij 7 tips om uw huishouden beter te organiseren zodat u meer tijd overhoudt voor uzelf en uw gezin.

1. Maak een schoonmaakplanning

Een planning geeft houvast. Niet alleen voor uzelf maar ook voor uw partner en/of kind(eren). Vele handen maken licht werk!

2. Gebruik handdoeken langer dan een dag

Gooi uw handdoek niet na elk gebruik in de was maar laat hem goed drogen op een rek. Probeer er minimaal drie dagen mee te doen. Zo hoeft u minder vaak te wassen.

3. Goed sorteren is het halve werk

En dan hebben we het over de was. Een taak waar maar geen einde aan komt. Bepaal zelf – samen met alle gezinsleden – een sorteersysteem dat voor u werkt. Dit scheelt tijd wanneer u de was doet.

4. Hou oppervlakken zo leeg mogelijk

Veel rommel geeft een onrustig gevoel. Zorg er daarom voor dat uw tafel en aanrecht altijd leeg en proper zijn. Dat maakt het extra leuk om ’s ochtends te ontwaken aan de ontbijttafel.

5. Bijhouden is de boodschap

Probeer bijvoorbeeld om de twee dagen te stofzuigen (lang leve de steelstofzuiger) en ga af en toe met een doekje over de wc of andere oppervlakken. Zo voorkomt u veel poetswerk.

6. Lijstjes maken

Het is onmogelijk om alles wat u nog zou moeten doen (denk aan klusjes) te onthouden. Noteer het dus meteen wanneer u eraan denkt. Dat geldt ook voor de boodschappen.

7. Schoenen uit

Leer uzelf (en uw huisgenoten) de goede gewoonte aan om uw schoenen uit te trekken. Daarmee bespaart u alvast op heel wat stofzuig- en dweilwerk.

Uw huishouden nog beter organiseren? Schakel hulp in!

Natuurlijk kunnen wij u nog een aantal extra tips geven om uw huishouden nog beter te organiseren. Maar misschien is de beste tip wel om een huishoudhulp van L&S Housekeeping in te schakelen. Zo geniet u optimaal van uw vrije tijd zonder u zorgen te maken over uw huishoudelijke taken. Neem snel contact met ons op en vraag naar meer informatie.