Vijf huishoudtips voor meer vrije tijd | L&S Housekeeping

Vijf huishoudtips voor meer vrije tijd


Vijf huishoudtips voor meer vrije tijd

Voor veel mensen is het een hele kunst om overdag nog tijd voor zichzelf en hun gezin vrij te maken. Werk, sociaal leven, sport en dan nog het huishouden. Daarom geven wij vijf huishoudtips zodat u wat meer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen.

Maak een schoonmaakschema

Bent u geen fan van schoonmaken en het huishouden doen? Dan kan een schema helpen. Bedenk wat er elke week gedaan moet worden en verdeel dat per dag. Zo wordt het overzichtelijk en bent u niet op uw vrije dag alleen maar aan het schoonmaken en opruimen. Heeft u oudere kinderen? Dan kunnen zij zeker deel uitmaken van het schoonmaakschema.

Gebruik handdoeken langer dan een dag

Gooi niet telkens na een wasbeurt uw handdoek in de was. Probeer er minimaal drie dagen mee te doen, zo hoeft u minder vaak te wassen. De natte handdoeken hangt u over een rek zodat ze goed kunnen drogen en u ze de volgende dag weer kan gebruiken.

Sorteren en bijhouden is de boodschap

Goed sorteren is het halve werk! Verdeel op voorhand de was in 3 aparte wasmanden: de witte was, de gekleurde was en tenslotte de donkere was. Dit scheelt tijd wanneer u de was doet.

Ook uw kinderen kunnen bij het sorteren helpen. Zorg ervoor dat ze hun speelgoed verdelen in verschillende bakken. Kinderen kunnen op deze manier gemakkelijk zelf opruimen. Probeer verder ook om de twee dagen te stofzuigen en ga af en toe met een doekje over de wc. Zo voorkomt u veel poetswerk.

Hou oppervlakken zo leeg mogelijk

Veel rommel geeft een onrustig gevoel. Zorg er daarom voor dat uw tafel en aanrecht altijd leeg en proper zijn. Vaak geldt namelijk de regel: hoe meer rommel er ligt, hoe meer rommel erbij komt. Verschillende potjes en schaaltjes zorgen er voor dat uw woning rommeliger lijkt dan ze daadwerkelijk is.

Nog meer huishoudtips

Natuurlijk kunnen wij u nog een aantal extra huishoudtips geven, maar misschien is de beste tip wel om een huishoudhulp van L&S Housekeeping in te schakelen. Zo kan u optimaal van uw vrije tijd genieten zonder u zorgen te maken over uw huishoudelijke taken. Neem snel contact met ons op en vraag naar meer informatie.