Huisstofmijt bestrijden: zo pakt u dat aan | L&S Housekeeping

Huisstofmijt bestrijden: zo pakt u dat aan


Huisstofmijt bestrijden: zo pakt u dat aan

Hoe schoon uw huis ook is, huisstofmijt zit overal. Deze vervelende diertjes houden van een warme en vochtige omgeving. En ze vertoeven hoofdzakelijk in matrassen, kussens, gordijnen, tapijten en ander gestoffeerd meubilair. ‘Kan ik huisstofmijt bestrijden’, vraagt u zich misschien wel af? Absoluut! Lees dus zeker even verder.

Enkele algemene tips

Warme en vochtige ruimtes, daar zit de huisstofmijt het liefst. Zoals in de slaapkamer, vooral als deze onvoldoende verlucht en schoongemaakt is. Wilt u huisstofmijt geen kans geven, dan begint dat door vocht en stof te weren. Concreet schenkt u best voldoende aandacht aan de volgende zaken:

  • Slaapkamer schoonmaken, inclusief beddengoed en matras: naast afstoffen, stofzuigen en dweilen, is het belangrijk om het beddengoed te wassen. Liefst wekelijks en op 60°C. Niet alleen de lakens, ook kussens, plaids, knuffels, … (en indien mogelijk het dekbed). Vergeet ook de matras niet te reinigen, bv. door deze te stofzuigen. Een wasbare matras- en kussenbeschermer is trouwens altijd een goed idee.
  • Ventileren van kamer en bed: zet bij voorkeur ’s ochtends en ’s avonds de ramen goed open zodat de slaapkamer goed gelucht wordt. In de keuken en de badkamer mag dat zeker ook. Maak het bed niet op maar laat het open liggen zodat het vocht verdampt.
  • Laat overbodige spullen achterwege: probeer in de slaapkamer zo weinig mogelijk planten, tapijten of andere spullen te zetten. Kortom, alles wat te veel stof vangt.
  • Liefst geen huisdieren in bed: huisstofmijt voedt zich met menselijke en dierlijke huidschilfers en haren. Uw huisdier ligt dus beter niet in de slaapkamer of op het bed.
  • Vervang oude materialen: een matras die al meer dan 10 jaar meegaat of oude gordijnen en tapijten vervangt u beter door een nieuw exemplaar.
  • Probeer uw kleren buiten te drogen: of eventueel in de droogmachine.

Huisstofmijt bestrijden met de bedcare textielspray

Met bovenstaande tips kan u al heel wat huisstofmijt bestrijden. Hebt u toch een allergische reactie op deze onzichtbare gasten? Dan kan u de bedcare & allergy free spray van Clean Green gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de stof (van de matras en ander textiel) zichzelf reinigt. De goede bacteriën gaan de strijd aan met de huisstofmijt. Hierdoor daalt het risico op allergie en bent u zeker van een gezonde slaap.

huisstofmijt bestrijden

Laat u het schoonmaken liever aan onze professionele huishoudhulpen over? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Ons enthousiast team staat alvast voor u klaar!