De ideale kamertemperatuur om in te poetsen | L&S Housekeeping

Wat is de ideale kamertemperatuur om in te poetsen?


Wat is de ideale kamertemperatuur om in te poetsen?

Bijna niets anders heeft ons leven de laatste tijd zo beheerst dan de energieprijzen. Sinds een paar maanden schieten de prijzen de lucht in en zijn we geneigd om de verwarming lager te zetten en elektrische apparaten minder te gebruiken. Wat is nu de ideale kamertemperatuur en wat kan u doen om het uw poetshulp aangenamer te maken in huis tijdens het schoonmaken?

Te koud in huis

De buitentemperatuur is fel gezakt en de winter is volop aan de gang. Veel poetshulpen moeten vaak in een te koud huis poetsen. Zo zijn huizen met geopende ramen en een binnentemperatuur van 10 graden spijtig genoeg geen uitzondering.

Ideale kamertemperatuur

De ideale kamertemperatuur ligt op een comfortabele 18 à 19 graden. Wist u dat de minimumtemperatuur zelfs wettelijk vastgelegd is? Een te koude werkomgeving lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Langdurige blootstelling kan leiden tot gezondheidsklachten en zelfs langdurige afwezigheid door ziekte. U zet de verwarming dus best op een aangename temperatuur, zo blijft het ook voor uzelf aangenaam warm in huis. Het is trouwens ook energiezuiniger als de temperatuur niet te laag zakt overdag, omdat het anders moeilijker is om ’s avonds terug de gewenste temperatuur te bereiken.

Poetsen met warm water

Naast een aangename kamertemperatuur doet het ook al veel om te poetsen met lauwwarm kraantjeswater. Niet alleen om pijnlijke gewrichten te vermijden, maar ook omdat warm water beter ontvet dan koud water.

Tip! Ook schoonmaakproducten kunnen bijdragen tot een betere werkomgeving voor onze poetshulpen. Zo zijn probiotische schoonmaakmiddelen een gezonder en ecologischer alternatief voor traditionele producten, die vaak schadelijk zijn voor de gezondheid.

ideale kamertemperatuur

Clean Green probiotische schoonmaakmiddelen

Deze schoonmaakmiddelen maken grondiger schoon en zijn gezonder voor de huid en de luchtwegen. Ook via deze manier willen we dus alle poetshulpen een veilige werkomgeving bieden waar gezondheid voorop staat.

Bent u benieuwd naar de producten? U vindt meer informatie op onze website.