Kalk verwijderen doet u zo l L&S Housekeeping

Kalk verwijderen doet u zo


Kalk verwijderen doet u zo

Woont u in een omgeving waar veel kalk in het leidingwater aanwezig is? Dan zal u na verloop van tijd last krijgen van kalkaanslag aan sanitaire voorzieningen. Kalk verwijderen kan een klusje zijn dat veel tijd in beslag neemt. Daarom lijsten we voor u enkele tips op om kalk probleemloos te verwijderen én zelfs te voorkomen.

Wat is kalk?

Kalk of calciumcarbonaat vinden we terug in ons leidingwater. Het komt soms in hoge concentraties voor in bepaalde gebieden en dan spreekt men van ‘hard water’. Kalkaanslag ontstaat bij het verwarmen van water en kan zowel in de leidingen als op grotere oppervlakken, zoals in de douche en in het bad, voorkomen.

kalk verwijderen

Kalk verwijderen

Kalk verwijderen is belangrijk om verstoppingen van leidingen te voorkomen.

  • Kraan ontkalken: wikkel de kraan in met een papieren doekje gedrenkt in water en schoonmaakazijn en verwijder het zeefje aan het uiteinde van uw kraan en laat het weken in hetzelfde mengsel.
  • Douchewanden en bad: ook hier werkt een mengsel van water en schoonmaakazijn. Vul een verstuiver met het mengsel, spray het op de kalkaanslag, laat intrekken, spoel nadien af met water en dep goed droog.
  • Potten en bestek: bij gebruik van de vaatwasser kan er ook kalkaanslag ontstaan op keukengerei. Gebruik hier ook water en schoonmaakazijn om alles grondig schoon te maken.

Voor kalk in huishoudapparaten staat meestal in de handleiding van het apparaat beschreven hoe u  het kan ontkalken.

TIP! Herken tijdig kalkaanslag! Voordat u een duidelijke witte kalklaag ziet, kan u vaak al een ‘matte’ schijn waarnemen op uw kranen.

Let op! Onze poetshulpen mogen niet met azijn werken. Wilt u toch graag verzekerd zijn van een grondige schoonmaak? Opteer dan voor probiotische producten van onze partner Clean Green.

kalk verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen

U kan kalk verwijderen, maar u kan er ook voor zorgen dat u minder kalk in het water hebt. Zo zijn er verschillende oplossingen om ‘hard water’ te veranderen in ‘zacht water’. Een waterontharder met filter of met zoutblokken zorgt er dankzij een chemische reactie voor dat de samenstelling van het water verandert. Ook bestaan er antikalksystemen met een magneet die de samenstelling van het water niet veranderen, maar ervoor zorgen dat de kalkmineralen niet gaan kristalliseren.

Wist u dat u bij het kuisen van uw ramen minder strepen krijgt als er geen kalk in het water zit? Dat is mooi meegenomen!

L&S Housekeeping staat voor u klaar

Onze poetshulpen zorgen ervoor dat kalkaanslag geen kans heeft om te ontstaan. Regelmatig grondig poetsen van uw sanitaire voorzieningen voorkomt namelijk ergere kalkaanslag. Wil u meer tijd vrijmaken en u zich geen zorgen meer maken om de schoonmaak van uw huis? Onze poetshulpen helpen u graag verder. Neem contact op voor meer informatie.