Kerstballen opbergen op een slimme manier | L&S Housekeeping

Kerstballen opbergen op een slimme manier


Kerstballen opbergen op een slimme manier

Het nieuwe jaar heeft zich aangekondigd en dat betekent ook dat het tijd is voor het opbergen van de kerstversiering. Na al het feestgedruis is dat een vervelend maar onvermijdelijk werkje. Met onze handige tips kan u op een snelle én slimme manier uw kerstballen opbergen.

Sorteren, sorteren en nog eens sorteren

Voor het opbergen van uw kerstversiering doet u er goed aan om even de tijd te nemen om alle kerstspullen te sorteren. Per type versiering, kleur of thema: u kiest helemaal zelf wat logisch is. Durf ook eens de knoop door te hakken… Nee hoor, dan hebben we het niet over de knoop in de kerstlampjes of -slingers maar over de kerstdecoratie die u niet meer mooi vindt of nooit meer uitkiest. Geef deze aan iemand cadeau of doneer het aan de kringloopwinkel.

Kerstballen opbergen in handige opbergdozen

Nadat alle decoratie gesorteerd is, kan het opbergen beginnen. Hiervoor kan u speciale opbergdozen met vakjes kopen of zelf aan het knutselen gaan met een (schoenen)doos. Maak het uzelf extra makkelijk en kies voor doorzichtige dozen. Zo ziet u in één oogopslag wat er in de doos zit.

Neem de tijd om te labelen

Denk eraan om per kleur of thema een doos te gebruiken. Of per type versiering zoals kerstballen, lampjes of slingers. Deze laatste draait u trouwens het best rond een hard stuk karton of een kledinghanger om knopen te voorkomen. Zo zegt u voor altijd vaarwel tegen die irritante knoopfrustraties!

Zijn alle dozen gevuld? Voeg dan nog even een label toe, liefst op de zijkant van de doos. Een zeer handig hulpmiddel wanneer u de kerstdecoratie opnieuw van zolder haalt.  

Vul de lege ruimte op met gezellige accessoires

U ziet dus dat kerstballen opbergen helemaal geen strijd hoeft te zijn. Lijkt uw huis plots zo kaal en minder gezellig? Breng dan een bezoekje aan het dichtstbijzijnde tuincentrum en kies uw favoriete kamerplanten, bloemen of andere decoratie-elementen uit. Gezelligheid verzekerd!

Onze professionele poetshulpen staan voor u klaar

Zou u graag wat meer tijd besteden aan uw gezin en minder aan het huishouden? Dan kan u ervoor kiezen om het schoonmaken aan ons over te laten. Ons enthousiaste team helpt u graag een handje. Neem snel contact met ons op.