Make-up vlekken verwijderen doet u zo | L&S Housekeeping

Eenvoudig schmink en make-up vlekken verwijderen uit uw kleren


Eenvoudig schmink en make-up vlekken verwijderen uit uw kleren

Bent u meestal onherkenbaar tijdens carnaval? Of tovert u het gezicht van uw kind tijdens een verkleedfeestje soms om in een vlinder of tijger? Schmink, grime, zelfs dagelijkse make-up brengen we soms iets te enthousiast aan. De kans is dan ook groot dat u na het feestje een schmink of make-up vlek ontdekt op uw favoriete jurk of shirt. Gelukkig is er geen reden tot paniek, er zijn enkele trucjes om make-up vlekken makkelijk te verwijderen.

Eerste hulp bij schmink vlekken

Om schmink vlekken uit uw kleding te krijgen is het van belang dat u deze eerst zo goed mogelijk uitwast met koud water. Vervolgens kan u het kledingstuk wassen zoals u gewend bent. Smeer eventueel nog wat ossengalzeep op de vlek voordat u deze in de wasmachine doet.

Wat te doen bij nagellak en lippenstift?

Voor een nagellakvlek is er maar één oplossing, namelijk pure aceton. Dompel er een watje in en dep deze op de vlek. Test bij voorkeur eerst of de stof van uw kledingstuk bestand is tegen aceton. Een alternatief voor delicate stoffen is het gebruik van spiritus.

Gebruik bij vlekken door lippenstift geen water! Dit maakt de vlek alleen maar groter en zorgt ervoor dat de kleur nog sneller intrekt. De truc is om een klein beetje ether op een watje te druppelen en dit op de vlek te deppen. De flauwe kleurvlek die achterblijft, verdwijnt vanzelf wanneer u het kledingstuk wast.

Poeders en overige make-up vlekken verwijderen

Poeders (blush, bronzer, oogschaduw…) zijn het makkelijkst om uit uw kleren te krijgen. Dep met een vochtig microvezeldoekje zachtjes op de vlek. Vooral niet wrijven! Oogpotloden, eyeliners en mascara zijn beautyproducten die veel vet bevatten. Een wattenstaafje gedrenkt in make-up remover (zonder oliebasis) pakt deze vlekken aan.

Laat uw huishouden over aan een professionele poetshulp

Spendeert u veel tijd aan het huishouden en wilt u deze liever besteden om met uw gezin carnaval te vieren? Dan kan u ervoor kiezen om het schoonmaken aan ons over te laten. Ons enthousiaste team staat voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie.