Probiotische schoonmaakmiddelen: hoe werkt het? | L&S Housekeeping

Hoe werken probiotische schoonmaakmiddelen?


Hoe werken probiotische schoonmaakmiddelen?

Sinds kort bieden wij probiotische schoonmaakmiddelen aan. Omwille van hun gezonde eigenschappen voor de gebruiker en omdat ze de woning beter reinigen, vinden wij het belangrijk om deze producten te promoten. Wat zorgt ervoor dat probiotische schoonmaakmiddelen beter schoonmaken dan traditionele producten? In deze nieuwe blog komt u te weten hoe dit precies in zijn werk gaat.

Wat zijn probiotische schoonmaakmiddelen?

In een notendop komt het erop neer dat ze goede bacteriën bevatten die onschadelijk zijn voor mens en dier. Mensen denken vaak dat bacteriën niet goed zijn voor de gezondheid, maar niets is minder waar. Hoewel er een aantal schadelijk zijn, is de meerderheid goedaardig, nuttig en zelfs noodzakelijk voor mens, dier en milieu. Omdat probiotische schoonmaakmiddelen alleen goede bacteriën bevatten zijn ze veel gezonder en veiliger dan de traditionele producten.

Backy bacterie

 

Over bacteriën, micro-organismen en microflora

Om probiotisch schoonmaken te begrijpen, moet u eerst iets weten over hoe micro-organismen werken. Micro-organismen leven in een microflora. Dit is eenvoudig gezegd een groep van zowel goede als slechte bacteriën die samenleven en -werken om zolang mogelijk te overleven. Een kenmerk van een flora is dat deze maar een bepaald aantal bacteriën kan bevatten. Zodra dit maximum is bereikt komen er geen meer bij, behalve als er een afsterft en vervangen wordt door een nieuwe.

Traditionele producten verwijderen deze microflora. Ze doden daarbij alle bacteriën. Dat is echter van korte duur want de bacteriën zijn snel weer terug. Het probleem is echter dat vooral schadelijke bacteriën een poetsbeurt overleven. Het gevolg? Een microflora die steeds meer slechte bewoners krijgt dan goede. 

Hoe werken probiotische schoonmaakmiddelen?

Zoals we al hebben uitgelegd bestaan probiotische schoonmaakmiddelen uit goede bacteriën. Door hiermee te reinigen zorgt u ervoor dat de microflora blijft bestaan en telkens wordt aangevuld met goede bewoners. Het gevolg? Als er een schadelijke bacterie afsterft wordt zijn plaats ingenomen door een goede! Kortom, u verdringt hiermee de slechte bacteriën en creëert zo een gezonde leefruimte voor uzelf en uw gezin.

Probiotische middelen

 

Stap ook over op dit veilige en gezonde alternatief

Bent u na het lezen van deze blog ook overtuigd van het nut en wilt u dit veilige en gezonde alternatief uitproberen? Neem dan contact op met een van onze kantoren en stap vandaag nog over. We informeren u graag verder.