Rommel in huis aanpakken | L&S Housekeeping

Rommel in huis aanpakken


Rommel in huis aanpakken

Stapeltjes kleren hier. Stapeltjes paperassen daar. Volgepropte lades en kasten. Een uitpuilende garage, berging, kelder of zolder. En één grote chaos in uw hoofd. Een rommelig huis is niet gezellig en geeft bovendien stress. Met onze tips pakt u die rommel in huis voor eens en voor altijd aan.

Tip 1: Durf ontspullen

Rommel in huis is vaak het resultaat van te veel spullen. Kijk eens goed rond en vraag uzelf of waarom u bepaalde dingen nog heeft. Omdat ze ooit nog kunnen dienen? Of omdat u ze ooit cadeau heeft gekregen en eigenlijk – stiekem – niet zo graag ziet? Tijd om te ontspullen en te beslissen wat u zeker wilt houden en wat u voor eens en altijd uit uw huis verbant!

Tip 2: Kleine opruimstapjes per keer

Bent u in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware verzamelaar van nutteloze dingen? Stel het onvermijdelijke niet langer uit… Bepaal één opruimdoel per dag of per week. De ene keer ruimt u alle keukenkasten uit. De andere keer (een deel van) de zolder of de logeerkamer. Denk vooraf na hoelang u wilt opruimen. Is dat 15 à 30 minuutjes of 1 uurtje? Zet wat muziek op, stel uw alarm in en maak van opruimen een plezante bezigheid.

Tip 3: Een vaste plek voor alles

Zodra de rommel in huis een beetje onder controle is, doet u er goed aan om alles een vast plekje te geven. Denk aan alles van papierwerk en administratie, het speelgoed van de kinderen, enzovoort.

Tip 4: Organiseer op een slimme manier

Hou de spullen die u vaak nodig hebt op toegankelijke plaatsen. Gebruik daarnaast handige verdelers, rekken, dozen, bakjes, … om het overzicht te bewaren. Voeg eventueel labels toe om het uzelf nog makkelijker te maken om iets snel terug te vinden.

Tip 5: Koop enkel wat u nodig heeft

Denk goed na voordat u een nieuwe aankoop doet. Heeft u het werkelijk nodig? Als dat niet zo is, dan laat u het beter liggen en kan u nog wat verder sparen voor een andere aankoop waar u echt iets aan heeft.

Vaarwel rommel in huis, hallo rust in het hoofd

Bij opruimen hoort vaak ook schoonmaken. Spendeert u uw tijd liever aan een gezellige uitstap met uw gezin of aan wat ontspannende me-time? Schakel een van onze professionele poetshulpen in en geniet voortaan altijd van een opgeruimd én net huis!