Ruiten kuisen zonder strepen l L&S Housekeeping

Ruiten kuisen zonder strepen: tips voor een glashelder resultaat


Ruiten kuisen zonder strepen: tips voor een glashelder resultaat

We kunnen er niet onderuit om onze ramen regelmatig een grondige schoonmaakbeurt te geven. Het is een werkje waar u al snel wat tijd mee kwijt bent. Gelukkig kan u het klusje snel klaren als u het slim aanpakt. Hoe kan u uw ruiten kuisen zonder strepen? Onze tips helpen u op weg naar een glashelder resultaat zonder strepen of krassen.

Goed materiaal is het halve werk

Een garagist kan ook niet met slecht gereedschap een wagen repareren, dus begin aan de schoonmaak met goed en proper materiaal. Wat heeft u nodig? Neem een emmer, raamtrekker, spons, zeemvel of microvezeldoek bij de hand. Poetst u ramen op hoogte? Zorg voor een stevige ladder of een trapje.

ruiten kuisen zonder strepen

Ruiten kuisen zonder strepen

U past het best enkele van onze tips toe om uw ruiten te kuisen zonder strepen.

  • Gebruik voldoende water om krassen te vermijden en voorzie lauwwarm water.
  • Voeg een scheut afwasmiddel toe, maar wees er zuinig mee want te veel kan zorgen voor strepen.
  • Gebruik regenwater, want daar zit geen kalk in. Kalk is namelijk de voornaamste oorzaak van strepen op uw ramen. Als u schoonmaakmiddel eraan toevoegt poetst het net zo goed als kraanwater.
  • Was uw ramen niet in de zon. Dat zorgt ervoor dat ze te snel drogen en er toch strepen ontstaan.
  • Veeg uw kozijnen goed droog zodat ook daar geen strepen overblijven.

Tip! Gebruik een probiotisch schoonmaakmiddel. Dankzij goede bacteriën werken deze schoonmaakmiddelen grondiger dan traditionele schoonmaakproducten. Ze zijn bovendien niet schadelijk voor uw gezondheid en het milieu. Met deze glasreiniger kan u, naast ramen, ook spiegels schoonmaken.

ruiten kuisen zonder strepen

Binnen en buiten

Zijn er werken in uw buurt? Of is er voor de zoveelste keer Saharazand komen aanwaaien? Dan kunnen uw ramen het hard te verduren krijgen. Vooral de buitenkant zal het snelst vuil worden. Toch weet stof zich een weg naar binnen in huis te vinden. In onze vorige blog bespraken we hoe u stof binnen kan verwijderen.

Onze poetshulpen nemen het poetsen voor hun rekening

Bent u liever niet zelf in de weer met een stofzuiger, dweil of zeemvel? Geen probleem! Een van onze poetshulpen helpt u graag verder. Neem nu contact met ons op!