Schoonmaaktips bij warm weer: zo gaat u te werk | L&S Housekeeping

Schoonmaaktips bij warm weer: zo houdt u uw hoofd koel


Schoonmaaktips bij warm weer: zo houdt u uw hoofd koel

Zwaar werk en hitte: het is geen fijne combinatie. U zit liever buiten in de tuin onder de parasol, maar er zijn altijd zaken die gedaan moeten worden in huis. We hebben daarom enkele schoonmaaktips bij warm weer voor u op een rijtje gezet zodat u het hoofd ook op deze dagen koel houdt.

Kies een goed tijdstip voor het schoonmaken in huis

Heeft u een vast tijdschema om uw huis schoon te maken? Pas dit dan aan en kies een tijdstip waarop het nog niet zo warm is. In de ochtend kan u vaak perfect schoonmaken en is het nog niet te warm in huis. Voor de avond geldt hetzelfde, ook dan is het vaak koeler in huis.

Pas uw snelheid aan

Iets langzamer schoonmaken zorgt ervoor dat u de hitte beter kan verdragen. Het voelt misschien vreemd aan om meer tijd te nemen dan nodig is, maar bij warm weer is het de perfecte oplossing om uw schoonmaakronde iets beter te doorstaan.

Doe alleen de belangrijkste taken in het huishouden

Stofzuigt u twee keer per week? Of bent u normaal gezien uren bezig met strijken? Overweeg dan of dit bij warm weer echt noodzakelijk is. Misschien dat een paar kledingstukken wel kunnen blijven liggen tot de temperatuur weer wat aangenamer is geworden om het huishouden te doen.

Wees sneller tevreden

Iedereen wil dat het huis er spik en span uitziet, maar bij warm weer is dat niet altijd haalbaar. Het is niet erg om het huishouden op deze dagen net iets minder goed uit te voeren dan u gewend bent. In de zomer vertoeft u toch vaker buiten.

Laat ons team u helpen

Heeft u het huis toch graag netjes, ook in de zomer? Ons enthousiaste team helpt u graag een handje. Neem snel contact met ons op.