Schoonmaaktips bij warm weer | L&S Housekeeping

Schoonmaaktips bij warm weer: hou het hoofd koel


Schoonmaaktips bij warm weer: hou het hoofd koel

Zwaar werk en hitte: het is geen fijne combinatie. De zomer is voor ons allemaal een periode waarin we extra aandacht moeten hebben voor oververhitting. We hebben daarom enkele schoonmaaktips bij warm weer op een rijtje gezet zodat u én ook uw poetshulp het hoofd op deze dagen koel houdt.

1. Kies een goed tijdstip voor het schoonmaken in huis

Heeft u een vast tijdschema om uw huis schoon te maken? Pas dit dan aan en kies een tijdstip waarop het nog niet zo warm is. Zeker als het om een intensievere taak gaat zoals strijken of de veranda poetsen. Deze taken gebeuren het best vroeg op de ochtend, als het nog wat frisser is. Zo kan u trouwens altijd in onderling overleg ervoor kiezen om uw poetshulp iets vroeger op de dag te laten beginnen.

2. Iets trager graag

Iets langzamer schoonmaken zorgt ervoor dat u de hitte beter kan verdragen. Het voelt misschien vreemd aan om meer tijd te nemen dan nodig is, maar bij warm weer is het de perfecte oplossing om uw schoonmaakronde iets beter te doorstaan.

3. Doe alleen de belangrijkste taken in het huishouden

Stofzuigt u twee keer per week? Of bent u normaal gezien uren bezig met strijken? Of vraagt u aan uw poetshulp om wekelijks de ramen te doen blinken? Overweeg dan of dit bij warm weer echt noodzakelijk is. Vermijd hoe dan ook werken in de volle zon. Ramen poetsen is een werkje dat ook op een ander en minder zonniger tijdstip kan ingepland worden.

Schoonmaaktips bij warm weer die uw poetshulp zal waarderen

Een tropische dag of zelfs een hittegolf komt weleens voor in de zomer. Onze poetshulpen staan altijd en met de glimlach voor u klaar. De volgende schoonmaaktips bij warm weer weet uw poetshulp ongetwijfeld ook te waarderen:

  • Verlucht uw huis ’s ochtends en ’s avonds goed zodat het afkoelt wat het schoonmaken aangenamer maakt.
  • Bied hem of haar een extra drankje of ander verfrissende attentie aan.