Schoonmaken met bacteriën? | L&S Housekeeping

Schoonmaken met bacteriën?


Schoonmaken met bacteriën?

Poetsen met ‘beestjes’, kan dat? Zeker wel! Schoonmaken met bacteriën is bovendien een natuurlijke en duurzame manier van schoonmaken. Door poetsmiddelen te gebruiken op basis van micro-organismen draagt u bij tot een schonere wereld. Niet alleen bij u thuis, maar ook daarbuiten.

Schoonmaken met bacteriën, hoe werkt dat?

Schoonmaakmiddelen met goede bacteriën of probiotica breken organische vervuiling af. Ze zorgen ervoor dat slechte, ongezonde en stinkende bacteriën zich minder of niet meer kunnen vermeerderen. Ze produceren enzymen die tijdens en zelfs na het schoonmaken het vuil afbreken. Schoonmaken met bacteriën werkt daardoor langer door, want de goede bacteriën houden nieuwe schadelijke bacteriën en schimmels onder de duim.

De voordelen van schoonmaakmiddelen met bacteriën

  • Langdurige en diepgaande reiniging: goede bacteriën verwijderen vuil tot diep in een oppervlak. Denk bijvoorbeeld aan de voegen in de vloer van uw keuken of toilet. Na een schoonmaakbeurt blijven de goede bacteriën nog drie dagen doorwerken. Dus lang nadat uw poetshulp al naar huis is …
  • Effectieve geurbestrijding: geurtjes worden vaak veroorzaakt door slechte micro-organismen. De goede bacteriën in uw reinigingsmiddel halen de organische voedingsbodem weg. Daardoor zijn geuren minder sterk aanwezig of verdwijnen ze helemaal.
  • Goed voor het milieu: schoonmaakmiddelen met goede bacteriën zijn niet alleen milieuvriendelijk, ze zijn ook milieubevorderend. Ze dragen namelijk bij tot afvalwaterzuivering.
  • En goed voor u: veel (chemische) poetsmiddelen zijn slecht voor de gezondheid. Door schoon te maken met bacteriën vermijdt u problemen met de luchtwegen en een jeukende of trekkende huid.

Goed om weten: schoonmaken met bacteriën combineert u beter niet met chemische poetsproducten, want die doden de bacteriën.

Kiest u al voor deze nieuwe manier van schoonmaken? Met probiotische schoonmaakmiddelen maakt u een gezonde en veilige keuze! Niet alleen voor uzelf, ook voor uw poetshulp die elke dag in contact komt met onderhoudsproducten.