Speelgoed schoonmaken doet u met deze tips | L&S Housekeeping

Speelgoed schoonmaken doet u met deze tips


Speelgoed schoonmaken doet u met deze tips

Heeft u (kleine) kinderen? Dan weet u als geen ander dat speelgoed op de vreemdste plekken kan rondslingeren. Bovendien wordt het regelmatig met vuile handjes aangeraakt of in de mond gestopt. Hoe kan u nu best dat speelgoed schoonmaken? Wij geven u enkele tips!

Knuffels en poppen

Kinderen en hun favoriete knuffel, een pure liefde die u niet mag onderschatten. Ze nemen hem letterlijk overal mee naar toe. Jammer genoeg mag u ze meestal niet in de wasmachine wassen. De diepvriezer biedt dan een waardig alternatief. Leg de knuffels er enkele uren in en laat ze daarna drogen in de buitenlucht. Zo zijn ze weer helemaal fris en bacterievrij.

Poppen wast u net als een echte baby. Gebruik hiervoor een washandje en wat zeep en spoel vervolgens af met wat lauw water. De kleren van de pop kan u uiteraard wassen in de wasmachine.

Houten speeltjes

Zorg dat u voor het schoonmaken van houten speelgoed alleen met natuurlijke producten werkt want kinderen steken graag hun speeltjes in de mond. Gebruik bijvoorbeeld bicarbonaat. Dit werkt even goed en is niet schadelijk wanneer een kind hier restjes van in zijn mond krijgt.

Ander speelgoed schoonmaken

Duplo, Lego, Playmobil, … noem maar op. Allemaal speelgoed dat gemaakt wordt om een leven lang mee te gaan. U kan dit dan ook gerust in de wasmachine op maximaal 40 graden wassen. Doe dit bij voorkeur in een kussensloop, waszak of netje dat u af kunt sluiten. Centrifugeren is niet nodig.

Speelgoed dat werkt op batterijen schoonmaken doet u beter niet met veel water. Een vochtig doekje met wat afwasmiddel is meestal voldoende.

Hulp in het huishouden

Natuurlijk kan u er ook voor kiezen om het schoonmaken aan ons over te laten. Zo kan u meer tijd doorbrengen met uw gezin, familie of vrienden. Neem contact met ons op en vraag vandaag nog een huishoudhulp aan.