Terug naar school: zo houdt u uw huis netjes en schoon | L&S Housekeeping

De kinderen terug naar school: bent u er klaar voor?


De kinderen terug naar school: bent u er klaar voor?

De vakantie is bijna voorbij en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dit betekent dat de kinderen terug naar school gaan en de drukte van het dagdagelijkse leven weer begint. Het wordt haasten in de morgen om iedereen uit bed, gewassen en in de kleren te krijgen. Vervolgens vooral niet vergeten om de boekentas én kinderen af te zetten aan de schoolpoort en zelf aan het werk te gaan. In de avond terug hetzelfde liedje, maar dan precies omgekeerd. Maar hoe krijgt u in al die drukte uw huis nog schoon? Wij geven u een drietal tips!

Maak iedere dag iets schoon

Niemand heeft tegenwoordig nog veel tijd over. Bijna iedereen heeft een drukke baan, kinderen en een sociaal leven. Toch moet er af en toe schoongemaakt, gewassen en gestreken worden. Er zit dus niets anders op dan wat tijd vrij te plannen om het huishouden te doen. 

Als u geen uur per dag kan of wil schoonmaken, plan dan een half uur of een kwartier in. Zolang u elke dag maar iets doet. Wanneer u alles bewaart tot die ene zaterdag waarop u niet hoeft te werken, is de berg inmiddels zo hoog dat u niet weet waar u moet beginnen.

Terug naar school schoonmaken

 

Stel het schoonmaken niet uit

Soms is het goed om uzelf eraan te herinneren dat u dingen steeds uitstelt die u op datzelfde moment had kunnen doen. Dit kan u zelfs tijd opleveren! Denk maar aan het schoonmaken van de douche. Maak deze telkens na gebruik droog. Dit duurt amper 5 minuten en levert u aan het eind van de week heel wat tijd op.

Terug naar school of werk? Schakel hulptroepen in

Natuurlijk kan u er ook voor kiezen om het schoonmaken aan ons over te laten. Zo kan u meer tijd doorbrengen met uw gezin, familie of vrienden. Neem daarom contact met ons op en vraag vandaag nog een huishoudhulp aan.