Een thuiskantoor dat blinkt | L&S Housekeeping

Een thuiskantoor dat blinkt


Een thuiskantoor dat blinkt

Een opgeruimd en schoon thuiskantoor, nu we vaker van thuis uit werken, is het meer dan ooit een hot topic. We hebben het immers allemaal weleens ondervonden. Productief werken lukt beter op een opgeruimde plek waar u niet afgeleid wordt door koffiekringen op het bureau of stapels stoffig papier. Hoe komt dat eigenlijk?

3 goede redenen om uw thuiskantoor NU op te ruimen

  • Uw stressniveau daalt: veel rommel zorgt ervoor dat u aan andere dingen denkt tijdens het werken. Het herinnert u aan andere taken die u ook nog moet doen. U kan rustiger werken door de rommel weg te halen. Zo ervaart u meteen minder stress.
  • Uw papierwerk raakt niet in de knoop: een rommelig bureau verdrinkt vaak in een zee van papier. De meest uiteenlopende documenten belanden op allerlei stapels. En net wanneer u die ene offerte zoekt, is ze natuurlijk nergens te vinden.
  • U krijgt meer gedaan: een opgeruimd en schoon bureau geeft u energie, terwijl een rommelig bureau energie verslindt. Een schone omgeving zorgt bovendien voor meer focus. Zo krijgt u meer gedaan op een werkdag.

Alles op zijn plek

Zorg dat er zo weinig mogelijk losse spullen in uw thuiskantoor rondslingeren. Leg dingen die u niet vaak gebruikt zoals visitekaartjes, inktcartridges, duimspijkers, … in de kast. Het is ook handig om al uw kantoormateriaal (pennen, notitieboekjes, ringmappen) overzichtelijk op een vaste plek neer te leggen. Maak schoonmaken makkelijk en verzamel al uw schoonmaakproducten voor uw kantoor in een mand of op een plank in de kast. Denk aan reinigingsspray en schoonmaakdoekjes bijvoorbeeld.

Vergeet uw computer en uw telefoon niet

Een computerscherm met vegen, een toetsenbord vol broodkruimels en vetvlekken op uw telefoon. Dat is snel gebeurd. Het is slim om uw toestellen om de paar dagen volledig schoon te maken. Zowel voor uw toetsenbord, uw scherm als uw telefoon kan u de handige Workspace cleaner gebruiken van onze partner Clean Green.

Is de afwas gedaan?

Zorg ervoor dat u geregeld alle glazen, kopjes en borden naar de vaatwasser brengt. U wil immers geen kopje terugvinden waar al een bodempje haar in staat. Toch? Laat de vaatwasser na kantoortijd zijn werk doen om storende geluiden te voorkomen.

Een beetje groen

Planten geven kleur aan uw werkomgeving en ze zuiveren de lucht. Jammer genoeg blijven ze niet stralen als u ze uit het oog verliest. Verwijder dagelijks verdroogde en afgevallen bladeren en geef de planten regelmatig voldoende water.

Kies voor een professionele poetshulp

Hebt u zelf niet genoeg tijd om uw woning schoon te houden? Wij helpen u graag uit de nood. Neem contact met ons op en wij vertellen u meer over onze professionele poetshulpdiensten.