Tuinmeubelen reinigen: zo pakt u het aan! l L&S Housekeeping

Tuin zomerproof maken: hoe kan u uw tuinmeubelen reinigen?


Tuin zomerproof maken: hoe kan u uw tuinmeubelen reinigen?

Nu de eerste zonnige dagen al voorzichtig komen piepen, willen we toch al kunnen genieten van het zonnetje. Gezellig op uw eigen terras zitten, wat een luxe! Tot u beseft dat de tuinmeubelen eerst nog een grondige schoonmaakbeurt nodig hebben … Gelukkig is het reinigen van uw tuinmeubelen kinderspel met onze handige tips!

Tuinmeubelen opbergen

Eerst en vooral kan u het best uw tuinmeubels binnen opbergen. Voorkomen is beter dan genezen, toch? Als dat niet mogelijk is, kan u de meubels ook afdekken. De meeste houten meubels kunnen perfect buiten blijven staan. Als u ze toch wilt afdekken met bijvoorbeeld een zeil, kunt u best kijken om het zeil toch wat te laten ademen. Anders bestaat de kans dat de meubels in een te vochtige omgeving staan en dan kan er schimmel ontstaan.

Tip! Laat kussens of andere stoffen materialen nooit buiten liggen.

tuinmeubelen reinigen

Tuinmeubelen reinigen

Of u nu houten tuinmeubels of kunststoffen meubels hebt, het is aangeraden om tuinmeubels minstens 1 keer per jaar schoon te maken. Met een zachte borstel, een lauw sopje en groene zeep kan u zowel houten als kunststoffen tuinmeubelen reinigen. Ook water en soda kunnen helpen om hardnekkige aanslag te verwijderen.

Houten tuinmeubelen
  • Vermijd het gebruik van een hogedrukreiniger. Het apparaat kan het hout beschadigen en de natuurlijk beschermlaag aantasten.

  • Om uw houten tuinmeubelen te beschermen tegen de gure winters en tegen de hete zomers, kan u de meubels insmeren met een olielaag ter bescherming.

tuinmeubelen reinigen

Kunststoffen tuinmeubelen
  • Bij kunststoffen meubels kan door het gebruik van een sterke hogedrukreiniger de kleur verdwijnen of er kunnen stukken afbreken door de kracht van de waterstraal.

  • U vermijdt ook best het gebruik van een schuurspons om krassen te voorkomen.

tuinmeubelen reinigen

Klaar om eraan te beginnen?

Kan u niet wachten om uw tuin en terras zomerproof te maken? Met onze tips kan het alvast niet meer misgaan. Kan u binnenshuis nog wel wat extra poetshulp gebruiken? Dat kan! Onze poetshulpen helpen u met plezier verder. Bent u op zoek naar een poetshulp in de regio’s rond Haaltert, Erpe-Mere, Ninove, Aalst of Wetteren? Contacteer ons voor meer informatie.