Tv-scherm schoonmaken: enkele tips & tricks | L&S Housekeeping

Veilig en effectief uw tv-scherm schoonmaken: tips en tricks


Veilig en effectief uw tv-scherm schoonmaken: tips en tricks

Het tv-scherm schoonmaken is waarschijnlijk niet meteen de eerste prioriteit als u uw huis een grondige poetsbeurt wil geven. Toch valt het meteen op als de televisie een keer wordt overgeslagen. Beeldschermen trekken heel veel stof aan en zijn delicaat om schoon te maken. Volg daarom onze tips en tricks.

Uw tv-scherm schoonmaken met een handig stappenplan

  • Zet de tv uit en laat hem voldoende afkoelen.
  • Ga voor een eerste keer over het scherm met een droog microvezeldoekje om de grootste laag stof te verwijderen. Heeft u geen microvezeldoekje bij de hand? Een brillendoekje kan ook helpen.
  • Is het scherm nog vuil? Maak vervolgens het doekje vochtig en wring het goed uit. Het is absoluut niet de bedoeling dat u druppels water achterlaat op het scherm, want dat kan uw scherm permanent beschadigen.
  • Wrijf niet te hard terwijl u het tv-scherm schoonmaakt om beschadiging, zoals krassen en strepen, te voorkomen.

Hou rekening met deze tips & tricks

Zijn de hardnekkige vlekken nog niet verdwenen? Dan kan u deze proberen te verwijderen door een kleine hoeveelheid azijn toe te voegen aan uw water. Daarnaast bestaan er ook specifieke sprays voor beeldschermen. Bent u uw tv-scherm aan het schoonmaken? Check dan meteen ook de schermen van uw computer, tablet of smartphone. En verlies ook zeker de afstandsbediening niet uit het oog. Met een vochtig doekje kan u alles proper maken. Zorg er wel voor dat er geen water tussen de knoppen naar binnen sijpelt.

Let op! Onze poetshulpen werken niet met azijn. Als alternatief gebruiken we graag probiotische schoonmaakmiddelen van onze partner Clean Green. Ontdek de voordelen op hun website.

tv-scherm schoonmaken

No-go’s

Het gebruik van papieren doekjes en schoonmaakmiddelen met alcohol raden we sterk af.

Hulp van L&S-housekeepers?

Hulp nodig van onze poetshulpen? Dat kan! We bekijken graag de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie.