Een veilige werkomgeving voor uw huishoudhulp | L&S Housekeeping

Creëer een veilige werkomgeving voor uw huishoudhulp


Creëer een veilige werkomgeving voor uw huishoudhulp

Een goede huishoudhulp is goud waard. Naast poetsen kan u hem of haar inschakelen voor andere huishoudelijke taken zoals strijken of ramen lappen. Wilt u graag dat uw huishoudhulp snel en efficiënt te werk gaat? Maak dan goede afspraken over wat er verwacht wordt.

Zelf kan u bijvoorbeeld een handje helpen door op te ruimen. Zo kan hij of zij meteen met het echte schoonmaakwerk beginnen. Gezien de fysieke aard van deze job, is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan een gezonde en veilige werkomgeving voor uw huishoudhulp. Hoe pakt u dit het best aan en wat kan u hiervoor doen?

Het belang van de eerste kennismaking en een duidelijke communicatie

Verwacht u binnenkort uw eerste of een nieuwe huishoudhulp? Maak dan even tijd om hem of haar wegwijs te maken. Een korte rondleiding met wat waar te vinden is en enkele aandachtspunten is onmisbaar. Dat varieert van mogelijke gladde vloeren tot gevaarlijke opstapjes. Voorzie ook een EHBO-kit want een ongelukje is snel gebeurd.

Hebt u een hond of ander huisdier? Zorg dan dat zowel uw huisdier(en) als uw poetshulp zich goed voelen bij elkaar. Indien nodig kan u uw huisdier in een aparte (afgesloten) ruimte zetten. Maak verder altijd duidelijk – mondeling of schriftelijk – welke taken u graag uitgevoerd ziet. Hou hierbij wel steeds rekening met haalbaarheid qua timing en omstandigheden zoals vriesweer.

Voldoende kwalitatief poetsmateriaal

Er is niets zo vervelend als te weinig poetsmateriaal hebben. Een volledige opsomming zou ons iets te ver leiden. Beschermende handschoenen, een degelijke stofzuiger met hulpstukken, kleine en grote emmers en verschillende soorten poetsdoeken zijn alvast enkele basisbenodigdheden.

Vergeet zeker niet om een telescopische borstel of ragebol in huis te halen (minimumhoogte van 150 cm). Ook een uitschuifbare strijkplank is zeer handig en goed voor de rug van uw huishoudhulp. En uiteraard mag een stevige trapladder met maximum 3 treden en een leuning niet ontbreken om veilig in de hoogte te poetsen.

Een veilige werkomgeving met probiotische schoonmaakmiddelen

Om goed te kunnen poetsen is het natuurlijk belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Hebt u daarom al gedacht aan probiotische schoonmaakmiddelen? Deze producten zijn 100% veilig voor mens en dier en reinigen zelfs veel grondiger dan traditionele schoonmaakproducten. Een win-win voor iedereen dus!

Onze huishoudhulpen staan voor u klaar

L&S Housekeeping zet een veilige werkomgeving absoluut voorop! U toch ook? Wilt u graag gebruik maken van onze service en beroep doen op een professionele poetshulp? Neem dan contact met ons op en vraag vandaag nog een huishoudhulp aan