Hoe kan ik vergeeld katoen wit maken? | L&S Housekeeping

Hoe kan ik vergeeld katoen opnieuw wit maken?


Hoe kan ik vergeeld katoen opnieuw wit maken?

Komt uw witte was voor de zoveelste keer vergeeld uit uw wasmachine? En lijkt u maar geen oplossing te vinden om vergeeld katoen opnieuw wit te maken? U bent vast en zeker niet de enige. Soms is de oorzaak moeilijker te achterhalen. Toch geven we graag enkele tips mee om uw wasgoed weer stralend wit te krijgen.

Uw vergeeld katoen wit maken kan op verschillende manieren

Allereerst zijn er goede vlekkenverwijderaars te vinden in de supermarkt, maar daarnaast zijn er ook heel wat huis-tuin-keukenmiddeltjes die even effectief zijn om vergeeld katoen wit te maken.

  • U kan uw witte was even laten bleken in een sopje in combinatie met warm water. Of u kan wat bleekmiddel toevoegen aan een wasbol. Let op dat er geen gekleurde stukken in uw wasmachine zitten.
  • Wilt u liever een zachter product proberen? Dan is het natuurlijke product baking soda een goede vervanger. Het bijt niet en heeft een even goede werking. U kan het toevoegen bij uw witte was of kan het laten weken in een badje warm water.
  • Daarnaast kan schoonmaakazijn ook een oplossing bieden om uw vergeeld katoen weer wit te maken.
  • Is de vergeling pas opgetreden? Dan kan u ook een vaatwastablet toevoegen aan uw was.

Weetje! Wist u dat zelfs de zon kan helpen om uw witte was te bleken?

vergeeld katoen wit maken

Wees alert

Spot u een vlek op uw kleding? Zorg er dan voor dat u niet te lang wacht met het behandelen ervan. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het zal zijn om de vlek eruit te krijgen. Volg ook steeds de wasinstructies op het etiket van uw kledingstuk.

Let op! Onze poetshulpen werken niet met azijn of bleekmiddelen.

vergeeld katoen wit maken

Hulp nodig bij uw dagelijkse huishouden?

Onze poetshulpen zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van uw huis. Na een grondige opleiding en met regelmatige bijscholingen staan ze hun mannetje of vrouwtje en zijn ze krakken in hun vak. Wenst u graag een poetshulp? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.