Hoe kan u vetluis verwijderen uit kleding?| L&S Housekeeping

Ik wil vetluis verwijderen uit kleding, hoe begin ik daaraan?


Ik wil vetluis verwijderen uit kleding, hoe begin ik daaraan?

Eerst valt het misschien nog niet op dat u er last van heeft, maar vetluis kan zich ophopen in uw wasmachine en opeens voor heel wat hinder zorgen. Bijvoorbeeld als het op uw kleding terechtkomt en vlekken maakt. Hoe u vetluis kan verwijderen uit kleding? Dat leest u in onze blog.

Wat is vetluis?

Vetluis, of beter bekend als wasluis, is een vettig goedje dat achterblijft in de wasmachine. Vetluis ontstaat doordat allerlei zaken ophopen: huidschilfers, vuilresten op kleren of onopgeloste stoffen zoals waspoeder.

U kan er geurhinder van ondervinden als de smurrie in de wasmachine blijft hangen. Kijk daarom zeker achter het rubber van de machine, in de pomp en eventueel in de afvoerbuizen. Als de opeenhoping van vetluis uit de hand loopt, kan het uiteindelijk ook op uw kleding terechtkomen en vieze vlekken achterlaten. Pakt u de vetluis niet aan? Dan loopt u ook risico op schade aan uw wasmachine.

vetluis uit kleding verwijderen

Hoe kan u vetluis voorkomen?

De meest efficiënte manier om vetluis te voorkomen is regelmatig de wasmachine op hoge temperatuur laten wassen. 1 keer per maand een kookwasprogramma op 90°C zou moeten volstaan.

Wist u trouwens dat vetluis niet bestand is tegen bleekmiddel? Als u een witte was wil draaien, kan u poederwasmiddel gebruiken dat bleekmiddel bevat. Voor gekleurde was kan u een vloeibaar wasmiddel gebruiken als u op een lage temperatuur wast, dat lost namelijk beter op en zal zo geen resten achterlaten.

Hoe kan u vetluis verwijderen uit kleding?

Komt uw kleding na een wasbeurt met vlekken uit de wasmachine? Dan speelt de vetluis u parten. Hoe kan u nu vetluis verwijderen uit kleding? U kan de kleding op een warme temperatuur (vanaf 40°C) opnieuw wassen. Zijn de vlekken er nog niet uit? Probeer dan een vlekverwijderaar.

Om de vetluis uit de machine te krijgen kan u een heet programma laten draaien zonder wasgoed of wasmiddel en als wondermiddeltje kan u er een kopje baking soda of een scheut schoonmaakazijn aan toevoegen.

vetluis uit kleding verwijderen

Laat u helpen door uw poetshulp

Heeft u hulp nodig om vetluis te verwijderen uit uw kleding of uit uw wasmachine? Laat u bijstaan door een L&S-poetshulp. Neem contact op voor meer info.