Vetvlekken uit hout verwijderen | L&S Housekeeping

Vetvlekken uit hout verwijderen


Vetvlekken uit hout verwijderen

We hebben allemaal wel iets in huis dat van hout gemaakt is. Als het niet de vloer is, dan is het wel de eettafel of de dressoir. Vroeg of laat gebeurt het wel eens: een vetvlek. En die wil u natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. Lees dus zeker even verder en ontdek hoe eenvoudig het is om vetvlekken uit hout te verwijderen.

Probeer vetvlekken te beperken

Met een paar kleine acties kan u die eerste vetvlek(ken) op uw houten tafel, keukenwerkblad of vloer zo goed mogelijk vermijden.

  • Gebruik een (transparant) tafelkleed, zeker tijdens het gourmetten.
  • Een lepelhouder tijdens het koken is een absolute must-have.
  • Frituur bij voorkeur ergens (in een) buiten(ruimte

Vetvlekken uit hout verwijderen: enkele tips

Omdat uw gezondheid primeert, raden we het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals schoonmaakazijn of soda af. Die regel passen wij sowieso toe voor onze eigen huishoudhulpen. Voor hen is het daarom niet toegestaan om met dergelijke producten aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er heel wat veilige en gezondere alternatieven om vetvlekken uit hout te verwijderen.

  • Maak een sopje van bruine (of groene) zeep en warm water. Wrijf met een zachte spons of doek over de vlek en laat even intrekken. Maak proper met water en wrijf goed droog met een schone doek.
  • Met natuurzeep lukt het meestal om een vetvlek te verwijderen, ook voor geolied hout. De zeep heeft zowel een reinigende als een voedende werking.
  • Voor elke houtsoort is er een speciale zeep die dus ook zeer geschikt is om vetvlekken aan te pakken.

Gebruik de probiotische allesreiniger van Clean Green

Een 100% gezond en veilig alternatief om vetvlekken uit hout te verwijderen is de interior cleaner, een probiotische allesreiniger. Dit product gebruikt u met water. Bij hardnekkige vlekken kan u het product rechtstreeks op een vochtige doek doen en goed over de vlek wrijven. De vlek zal (zo goed als) verdwijnen dankzij de werking van de goede bacteriën (lees: probiotica).

Laat u het schoonmaken (van vetvlekken) toch liever aan iemand anders over? Schakel met een gerust hart een van onze professionele poetshulpen in.