Was ophangen binnen in huis, dat doet u zo! | L&S Housekeeping

Was ophangen binnen in huis, dat doet u best zo!


Was ophangen binnen in huis, dat doet u best zo!

Tijdens warme zomerdagen kunt u uw droogrek makkelijk buitenzetten en na een halfuur zijn uw kleren droog. Nu het wat kouder wordt moeten vele mensen de was noodgedwongen terug in huis drogen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarom geven we u in deze blog enkele tips mee. Binnen was ophangen was nog nooit zo makkelijk!

1. Ventileer uw woning

Als uw was binnen moet drogen is de belangrijkste tip om uw woning goed te ventileren. Tijdens het drogen van natte was komt er namelijk veel verdamping vrij. Als u weet dat een lading natte was soms wel 2 liter water kan bevatten, dan verbaast het u vast niet dat de vochtigheidsgraad in huis snel kan stijgen. Een raam of deur openzetten is dus zeker geen overbodige luxe en bovendien helpt het ook om bacteriën uit uw huis te houden.

2. Kies de geschikte plaats

Was ophangen binnen in huis kan moeilijk zijn wanneer u niet voldoende ruimte heeft om permanent een wasrek neer te zetten. Bij gebrek aan plaats in een berging of garage, kiest u best een ruimte waar u niet veel in leeft, bijvoorbeeld een badkamer of keuken. Liefst plaatst u uw wasrek op een plaats waar het makkelijk droogt, bijvoorbeeld aan een raam of dicht bij de verwarming.

Let wel op! Leg uw was niet op de verwarming, dat kan zorgen voor meer vochtigheid en kans op schimmelvorming.

3. Gebruik ruimtebesparende oplossingen

Neemt een groot wasrek in uw gang, badkamer of keuken te veel plaats in? Met een droogtoren op wieltjes, meerdere kleine wasrekjes of een wasrek om op te hangen aan de muur bespaart u heel wat ruimte.

4. Maak de was zo droog mogelijk

Vooraleer u uw was ophangt knijpt u die best goed uit of laat u die extra centrifugeren in de wasmachine. Hoe droger de was is bij het ophangen, hoe minder vochtigheid er vrijkomt en hoe sneller de was droog is.

Tip! Laat ruimte tussen de kledingstukken bij het ophangen.

Was ophangen binnen was nog nooit zo makkelijk. Met onze tips kan zelfs een kind de was doen zeggen we dan!