Mag u uw wasmachine reinigen met azijn? | L&S Housekeeping

Mag u uw wasmachine reinigen met azijn?


Mag u uw wasmachine reinigen met azijn?

Een wasmachine schoonmaken? Ja, ook dat is af en toe nodig. We stoppen er vuile kleren in en gebruiken allerlei producten. Zo blijft er vet, vuil en kalk achter in de machine. Hoe u dat merkt? Wanneer de schone was een eigenaardig geurtje krijgt, wanneer de wastrommel niet meer zo fris ruikt of wanneer de was vuil uit de wasmachine komt. Dan is het tijd om de machine een keertje schoon te maken. Een slim huis-tuin-en-keukenmiddeltje is uw wasmachine reinigen met azijn.

In drie stappen uw wasmachine reinigen met azijn

  1. Maak de binnenkant van de deur schoon

Vooral de rubberen rand van uw wasmachine verzamelt veel vuil. Soms vindt u er ook schatten zoals muntjes, haarspelden, papiertjes, … Het vuil dat zich daar verzamelt kan u het makkelijkst verwijderen met een stevige prop keukenrol.

  1. Maak het zeepbakje schoon

Het zeepbakje kan u meestal makkelijk uit de machine halen en reinigen met heet water en afwasmiddel. Ook de plek waar het bakje gezeten heeft, wrijft u even schoon. Als u dat makkelijker vindt, kan u het bakje ook in de afwasmachine stoppen.

  1. De wasmachine reinigen met azijn

Giet minstens 200 ml natuurazijn in het zeepbakje. Gebruik geen schoonmaakazijn, want daar kunnen de rubbers niet zo goed tegen. Zet de wasmachine op de heetste stand (90 of 95 graden) en draai een kort programma. Na afloop is uw machine weer kraaknet.

Andere middeltjes om uw wasmachine schoon te maken

Heeft u geen azijn in huis? Er zijn ook andere middeltjes die uw wasmachine terug doen blinken. Soda bijvoorbeeld. Neem een half kopje soda en strooi dat in de trommel. Zet ook nu uw wasmachine op een kort programma van 90 graden.

Vaatwastabletten kan u ook prima gebruiken om de wasmachine schoon te maken. Bovendien helpen ze tegen vetluis. Dat is de vettige smurrie die achterblijft in uw machine na het wassen (geen kriebelige beestjes dus). Stop twee vaatwastabletten in het zeepbakje en draai ook nu weer een was op 95 graden. De afwastablet ontvet uw wasmachine vanbinnen.

Gebruik altijd één van deze middelen en niet alles tegelijk. Zelf niet als uw wasmachine heel vuil is. En stop geen kleding in de trommel tijdens de schoonmaakbeurt.

Wil u echt schone was? Probeer uw wasmachine te reinigen met azijn. Onze medewerkers kennen trouwens nog heel wat slimme middeltjes om uw huis schoon te maken. Legt u het schoonmaken van uw huis graag in hun professionele handen? Dan helpen wij u graag verder.