Wijnvlekken verwijderen: wat werkt nu eigenlijk echt? | L&S Housekeeping

Wijnvlekken verwijderen: wat werkt nu eigenlijk echt?


Wijnvlekken verwijderen: wat werkt nu eigenlijk echt?

U herkent het vast wel: het is feest en u geniet van een lekker glaasje rode wijn. En daar gaat de wijn, over uw feestkledij of op uw tafelkleed. Omdat u een hapje en een drankje tegelijk probeert vast te houden. Omdat er ondertussen ook cadeautjes uitgepakt worden. Of omdat het gewoon heel erg gezellig is aan tafel. Geen paniek, wij helpen u wijnvlekken verwijderen in een handomdraai.

Wijnvlekken verwijderen, snel zijn is de boodschap

Het allerbelangrijkste bij wijnvlekken verwijderen? Reageer zo snel u kan. Dop zoveel mogelijk wijn op met keukenpapier en spoel de vlek met koud (bruis)water. Stop een kledingstuk of tafelkleed zo snel mogelijk in de wasmachine. En laat eventueel nog bleken aan de wasdraad in de zon.

En zout dan?

Zout is misschien wel het gekendste middeltje tegen rode wijnvlekken. Het werkt absorberend en blekend. Voor een wit tafellaken is zout daarom zeker een goed idee. Maar voor gekleurd textiel absoluut niet en ook voor uw tapijt is het niet de beste oplossing. Je krijgt het zout er nog maar moeilijk uit. Strooi zout gerust over de frietjes, maar hou het weg van de wijnvlek.

En als de vlek er al langer zit?

Ingetrokken wijnvlekken? Die zijn best hardnekkig. U kan proberen de vlek te verzachten met vloeibaar wasmiddel. Doe het rechtstreeks op de vlek en laat het een uur trekken. Een mengsel van natuurzeep en borax kan ook helpen. Restvlekken kan u aanpakken met natriumbicarbonaat. Een kledingstuk of tafellaken kan u daarna gewoon in de wasmachine stoppen.

Wat met witte wijn en rosé?

Vlekken van rosé behandelt u op dezelfde manier als rode wijnvlekken. Bij witte wijn is het vaak voldoende om uw kleding of tafellaken gewoon te wassen. Een wasbeurt lost het probleem vanzelf op. Op witte stof kan het zijn dat de vlek lichtjes zichtbaar blijft, dan is bleekmiddel uw redder in nood. 

Een glaasje op het nieuwe jaar

Wat ons betreft drinkt u de komende feestdagen gerust een lekker glaasje wijn. Wijnvlekken verwijderen is immers niet onoverkomelijk. Kijkt u er niet naar uit om achteraf alles terug schoon te maken? Schakel dan onze professionele poetshulpen in. Wij klinken alvast op fijne feestdagen voor iedereen.