Zomerse schoonmaaktips: volop buiten genieten | L&S Housekeeping

Drie schoonmaaktips voor een vlekkeloze zomer


Drie schoonmaaktips voor een vlekkeloze zomer

Het is hartje zomer en de vakantie is begonnen. Met dit weer kan u heerlijk genieten van het buitenleven. Maar de zomer brengt ook nieuwe schoonmaak uitdagingen met zich mee! Wat te denken van vliegvlekjes op uw witte tuinmeubels? Deze maand vindt u daarom drie typisch zomerse schoonmaaktips in onze nieuwe blog. 

Hoe verwijder ik vliegvlekjes van mijn tuinmeubels?

U kent dat wel, komt u ’s ochtends buiten met de tuinkussens, ziet u van die kleine zwarte vlekjes op uw mooie tuinmeubelen. Wat te doen? Vul een emmer met handwarm water en een scheut schoonmaak azijn. Haal een doek door het water en wring deze stevig uit boven de emmer. Nu kan u alle vliegvlekjes eenvoudig van uw meubelen verwijderen!

Zo haalt u vlekken uit tuinkussens

Tijdens een zonnige zomer wordt het buiten snel warm. Zeker als u buiten op een stoel zit kan het zweet u dan al eens uitbreken. Op de tuinkussens kunnen hierdoor vlekken ontstaan die er moeilijk uit gaan. Ossengalzeep is hiervoor een prima vlekkenverwijderaar. Probeer dit eerst uit op een niet zichtbaar stukje van het textiel. Laat het niet opdrogen maar spoel het meteen goed uit. Er bestaat ook ossengal die u met het wasproduct in de machine kan doen.

Zomerse schoonmaaktips vliegenvlekjes tuinstoelen

 

Zonnecrème verwijderen uit kleren

Om goed tegen de zon beschermd te zijn is het aangeraden om zonnecrème of zonnebrandolie op uw huid te smeren. Dit kan echter wel lelijke bruine vlekken op uw zomerkleren achterlaten. Een paar trucjes waarmee u de zonnecrème kan laten verdwijnen:

  1. Smeer de vlek in met groene zeep en wat warm water en laat een paar uur intrekken. Wrijf dan over de vlek, maar zorg dat u de stof niet beschadigt. Was het stuk daarna in de wasmachine.
  2. Dep de vlek met wasbenzine en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
  3. Spuit wat glansspoelmiddel op de vlek en laat het een aantal uurtjes intrekken. Daarna wassen in de wasmachine.

Heeft u zonnebrandolie gebruikt in plaats van zonnecrème? Dep dan wat afwasmiddel op de vlek en was het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Nog meer zomerse schoonmaaktips

Zomerse schoonmaaktips huishoudhulp

Natuurlijk kunnen wij u nog een aantal extra zomerse schoonmaaktips geven, maar misschien is de beste tip wel om een huishoudhulp van L&S Housekeeping in te schakelen. Zo kan u optimaal van de zomer genieten zonder u zorgen te maken over uw huishoudelijke taken. Neem daarom snel contact met ons op en vraag naar meer informatie.