Zo kan u zweetvlekken verwijderen| L&S Housekeeping

Tips & tricks om zweetvlekken te verwijderen uit uw kleding


Tips & tricks om zweetvlekken te verwijderen uit uw kleding

Nu de lente in het land is, zijn de zon en haar warmte niet ver meer te zoeken. Helaas brengen zij vaak ook zweetvlekken in onze kleding mee. Hoe ontstaan die vlekken en hoe kan u zulke zweetvlekken verwijderen?

De meeste van die vlekken worden gevormd door de combinatie van zweet en deodoranten die aluminium bevatten. Het is dus belangrijk om te kijken naar de samenstelling van uw deodorant voor u die aanschaft.

Zweetvlekken voorkomen

Zoals altijd werkt voorkomen beter dan oplossen. Maar hoe doet u dat nu? Wij geven u alvast enkele tips mee om zweetvlekken op uw kleding te voorkomen:

  • Ossengalzeep: T-shirts en overhemden in lichte kleuren kan u preventief behandelen met ossengalzeep voor ze in de wasmachine gaan.
  • Kies de juiste deodorant: koop bij voorkeur niet-geparfumeerde deodorant zonder aluminium. Zorg er ook voor dat u deodorant laat drogen alvorens uw kleding aan te trekken.
  • Onmiddellijk wassen: zorg ervoor dat u uw kledingstukken direct wast na een flinke zweet-sessie. Dit zorgt ervoor dat de vlekken niet hardnekkig worden.

Zo kan u zweetvlekken verwijderen

Lukt het toch niet om zweetvlekken te voorkomen? Wij hebben voor u de beste trucs verzameld om de vlekken uit uw kleding te krijgen.

  1. Water en azijn

Giet een scheutje keukenazijn in een emmer lauw water. Laat het kledingstuk met vlekken minstens een half uur weken in die oplossing en was het daarna zoals gewoonlijk in de wasmachine.

  1. Water en zout

Kledij die gemaakt is van wol, katoen, zijde, gekleurd linnen en synthetische stoffen kan u best laten weken in water met zout. Let op! Te veel zout is niet goed voor je kleding dus wees zuinig.

  1. Water en natriumbicarbonaat (baking soda)

Meng ongeveer vier eetlepels natriumbicarbonaat met 50 ml warm water en roer dit tot een pasta. Smeer alle zweetvlekken in met de pasta en laat ongeveer twee uur inwerken. Was daarna zoals gewoonlijk in de wasmachine.

  1. Ammoniak

Let op! Zorg voor goede ventilatie als u met ammoniak aan de slag gaat.

Dep een kleine hoeveelheid ammoniak op een schone, droge doek en dep daarmee op de vlekken. Laat ongeveer een uur inwerken en was daarna zoals gewoonlijk in de wasmachine.

  1. Waterstofperoxide

Dompel de kledij onder in een emmer die voor de helft gevuld is met water en voor de helft met waterstofperoxide. Laat een half uur weken en spoel daarna goed uit met koud water.

  1. Citroen

Het lijkt tegenstrijdig, maar het sap van een citroen kan ook gele zweetvlekken verwijderen. Gebruik een gelijke hoeveelheid water en citroensap en dep dit op de vlek. Laat een uur intrekken en was daarna zoals gewoonlijk in de wasmachine.

Let op! Wanneer u kledij met zweetvlekken in de droger stopt, worden vlekken vaak nog hardnekkiger en zijn ze nog moeilijker te verwijderen!

Op zoek naar meer slimme schoonmaaktips? Of hebt u professionele hulp nodig bij het schoonmaken? Wij helpen u graag verder.