Dweilen met azijn: waarom vermijden? l L&S Housekeeping

Dweilen met azijn, is dat wel een goed idee?


Dweilen met azijn, is dat wel een goed idee?

Dweilen met azijn, het wordt vaak gezegd dat dit een efficiënte manier is om uw vloer schoon te maken. Maar is dat wel echt zo? Wij zochten het voor u uit! Ontdek onze bevindingen in onze nieuwe blog.

Let op! Onze poetshulpen mogen niet met azijn werken.

Wat is schoonmaakazijn?

Schoonmaakazijn is in eerste instantie een goed middeltje om dingen mee schoon te maken. Dan denken we aan het ontkalken van sanitair of het schoonmaken van het fornuis.

Azijn:

  • neutraliseert geurtjes
  • verwijdert vetvlekken en kalkaanslag
  • werkt ontsmettend

Verdun het met water en u kan aan de slag om hardnekkige aanslag te verwijderen. Mits de nodige voorzichtigheid kan het geen kwaad om eens in de zoveel tijd een scheutje schoonmaakazijn te gebruiken. Maar is het ook goed om uw vloer mee te dweilen?

Waarom is dweilen met azijn geen goed idee?

Ondanks de vele kwaliteiten van azijn, is het in de meeste gevallen niet aangeraden om te dweilen met azijn. Afhankelijk van uw type vloer kan azijn ongewenste vlekken veroorzaken. De ontkalkende werking van azijn kan een negatieve invloed hebben op kalkhoudende materialen zoals natuursteen en ook op de voegen van uw tegels. Wat met laminaat en pvc-vloeren? Een te grote concentratie schoonmaakazijn kan de vloer aantasten.

Waarom poetsen onze poetshulpen niet met azijn? Het langdurig gebruik van azijn kan leiden tot huidirritatie. Daarnaast kan het inhaleren ervan leiden tot irritatie van de luchtwegen en dus schadelijk zijn.

dweilen met azijn

Gebruik in plaats van azijn probiotische schoonmaakmiddelen

U kan ook probiotische schoonmaakmiddelen proberen. Probiotische schoonmaakmiddelen zijn op alle vlakken een veiliger en gezonder alternatief. Onze partner Clean Green biedt een mooi assortiment aan.

dweilen met azijn

Laat uw schoonmaak over aan onze L&S-housekeepers

Heeft u hulp nodig bij het schoonmaken? Dan kan u ook een beroep doen op onze poetshulpen. Wenst u meer informatie over onze werking? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.