Hoe kan u gourmetlucht voorkomen? | L&S Housekeeping

Hoe kan u gourmetlucht voorkomen?


Hoe kan u gourmetlucht voorkomen?

Het is weer zover … Een van de belangrijkste beslissingen voor de feestdagen moet genomen worden: wat komt er op tafel? Gourmetten is een van de populaire opties, maar toch zweren velen het af door de vervelende gourmetlucht die in huis blijft hangen. Toch kan u gourmetlucht voorkomen en bestrijden met enkele eenvoudige tips.

1. Neem uw voorzorgen

Voor u begint te gourmetten, sluit u het best alle deuren naar de rest van uw woning. Op die manier blijft de geur beperkt tot de ruimte waar u gaat gourmetten. Gaat u gourmetten in dezelfde ruimte waar de keuken zich bevindt? Dan kan u ook de afzuigkap op maximale stand zetten om een deel van de lucht af te zuigen.

Om gourmetlucht te voorkomen kan u preventief een schaal met water en baking soda of azijn in de ruimte plaatsen. Baking soda en azijn helpen beiden om vervelende geurtjes te absorberen. Vul een pannetje met water en voeg er azijn, kaneel of citrusschillen aan toe en maak het goed warm.

2. Geniet

Laat het smaken! Tijdens het gourmetten kan u het pannetje mee op tafel zetten en het warm houden. U zet ook best al een raam of deur open om de gourmetlucht te laten ontsnappen.

3. Gebruik hulpmiddeltjes

Tijdens het gourmetten, maar vooral achteraf laat u uw huis zo goed mogelijk verluchten. Maak erna ook alle oppervlakken goed schoon met een ontvettend schoonmaakmiddel.

Probiotische schoonmaakmiddelen zijn hiervoor ideaal. Met goede bacteriën pakken ze de hardnekkigste geuren en oppervlakten aan. Vervelende geurtjes verhelpen? Dat kan je doen met de ‘Oder prevention’-spuitbus. Een oppervlak grondig ontvetten? Dat doe je met ‘Clean dish. Neem een kijkje op de site van onze partner Clean Green.

Gourmetlucht voorkomen in textiel

Handige tip! Denk goed na over welke outfit u zal dragen, want de kans is groot dat u na het gourmetten zelf ruikt naar een stukje vlees. 😉 De lucht kan ook blijven hangen in gordijnen of in kussens. Wilt u geen risico lopen op vervelende geurtjes in textiel? Haal (indien mogelijk) de gordijnen en de kussens weg en berg ze ergens op waar geen gourmetlucht hangt.

Kan u wat extra tips gebruiken om het eindejaar door te komen? Lees dan zeker de tips in deze blog. Kijkt u er al tegenop om nadien uw huis spic en span te krijgen? Schakel dan onze professionele poetshulpen in. Wij wensen u fijne feestdagen toe!