Gourmetlucht voorkomen: enkele handige tips | L&S Housekeeping

Gourmetlucht voorkomen: enkele handige tips


Gourmetlucht voorkomen: enkele handige tips

Kiezen voor gourmet, fondue of steengrill tijdens de feestdagen: een leuk, gezellig en lekker tafelmoment. Vaak wordt er beslist om het toch maar niet te doen. De reden? De vervelende geur die dagenlang in huis blijft hangen. En dat argument willen wij heel graag weerleggen. Want gourmetlucht voorkomen is perfect mogelijk! Hieronder leest u hoe dat kan.

Maximaal verluchten

Als u gekozen hebt om te gourmetten, dan sluit u best alle deuren naar de rest van uw woning. Op die manier blijft de geur beperkt tot de eetruimte. Deze ruimte verlucht u het best door een raam op kiepstand te zetten. Tijdens de winter is het natuurlijk te koud om een raam wagenwijd open te zetten. Dat zullen de gasten ook niet meteen appreciƫren. Verder mag u de afzuigkap op maximale stand zetten.

Extra trucjes tijdens het gourmetten

Wist u bijvoorbeeld dat een deel van de gourmetgeur kan beperkt worden door de keuze van bereidingsvet? Zo kiest u beter voor arachideolie, kokosolie of druivenpitolie in plaats van boter of olijfolie. En kent u het trucje met azijn al? Vul een pannetje met water en azijn. Laat dit zachtjes koken op het vuur. Azijn werkt perfect als natuurlijke geurabsorbeerder.

Ook koffie op een laag vuurtje laten pruttelen helpt. Net zoals azijn neutraliseert koffie sterke geuren. Denk eraan om de pannetjes voldoende in de gaten te houden. Als extra hulpmiddel kan u een kruidnagel prikken in een sinaasappel en deze op tafel leggen.

Na het gourmetten

Gourmetlucht voorkomen lukt al vrij goed met bovenstaande tips. Alle geurtjes elimineren lukt natuurlijk niet. U kan na het gourmetten opnieuw azijn gebruiken. Giet hiervan wat in een schaaltje met een sponsje erin. Of gebruik uw favoriete (geur)kaarsen of -stokjes. Dat maakt het alvast extra gezellig in huis.

En een laatste handige tip is het voorzien van een extra outfit. Na het gourmetten kan u zich snel even omkleden, zeker als u van plan bent nog een stapje in de wereld te zetten. U hoeft zich op die manier ook geen zorgen te maken over eventuele vetvlekken.

Gourmetlucht voorkomen: het proberen waard

Wat ons betreft kan u de komende feestdagen met een gerust hart kiezen voor een gezellig gourmetmoment. Kijkt u er al tegenop om nadien uw huis spic en span te krijgen? Schakel dan onze professionele poetshulpen in. Wij wensen u alvast hele fijne feestdagen toe!