Schoonmaaktips voor de eindejaarsfeesten | L&S Housekeeping

Met deze schoonmaaktips komt u de eindejaarsfeesten door!


Met deze schoonmaaktips komt u de eindejaarsfeesten door!

De eindejaarsfeesten komen nu wel echt dichterbij en we kunnen bijna onze aftelkalenders bovenhalen. Gezelligheid, lichtjes, kerstfilms, … De meest ‘cosy’ periode van het jaar is weer bijna aangebroken. Allemaal leuk en wel, totdat het u duidelijk wordt wat voor extra schoonmaakwerk u hebt door alle festiviteiten en versieringen. Met onze handige schoonmaaktips wordt elk klein ongemak meteen verholpen.

Slim opruimen

De grootste boosdoener van vuiligheid in huis is de kerstboom. Het opruimen ervan kan een heel gedoe zijn. Eerst haalt u het best alle versieringen voorzichtig uit de boom. Daarna legt u de boom neer op een oud tafel- of hoeslaken. Op die manier kan u de boom makkelijk optillen en vervoeren.

Tip! Kies voor een boom uit kunststof. U kan de boom hergebruiken en u hebt geen last van vallende naalden. Om energie te besparen kunt u minder lichtjes in de boom hangen of de lichtjes minder lang laten branden.

Gebruikt u poedersneeuw als versiering in huis, maar vindt u het ook een nachtmerrie om op te ruimen? Plak de volgende keer watjes op plakband. Zo heeft u meteen een sneeuwtapijt dat u elk jaar kan hergebruiken.

Schoonmaaktips voor geurtjes en vlekken

Vervelende geuren en vlekken krijgt u niet zomaar weg. Vaak zijn ongelukjes ook snel gebeurd. Hoe u gourmetlucht voorkomt, wijnvlekken uit lakens of kledij krijgt en een aangekoekte oven schoonmaakt kunt u lezen in een van onze voorgaande blogs.

Om onze schoonmaaktips achterwege te kunnen laten, neemt u best een aantal maatregelen. Gebruik een tafellaken en een tafelbeschermer uit kunststof. Zo vermijdt u vlekken die intrekken in uw tafel. Daarnaast verlucht u de ruimte best optimaal tijdens het gourmetten. U en uw gasten zullen het wel warm krijgen van het gourmettoestel, dus dat ene raam extra openzetten zal niet het verschil maken.

Laat het aan onze poetshulpen over

Wilt u genieten van een zorgeloze vakantie rond de feestdagen? Laat onze poetshulpen uw huis weer spic en span maken. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.