Huis desinfecteren? Bezin eer u begint! | L&S Housekeeping

Waarom uw huis desinfecteren geen goed idee is


Waarom uw huis desinfecteren geen goed idee is

Dat we ons steeds meer bewust zijn van het risico op besmetting door virussen of bacteriën, is een logisch gevolg van de plotse coronacrisis. We voelen dat deze angst ook leeft bij onze klanten en medewerkers. De vraag rijst meer en meer om met desinfecterende middelen zoals bleekwater aan de slag te gaan. Toch is dit af te raden. Want uw huis desinfecteren is niet alleen ongezond voor uzelf en uw huishoudhulp maar ook voor het milieu.

Huis desinfecteren: de gevaren en gevolgen

Het ontsmetten van openbare plaatsen of van ruimtes in de zorgsector is een noodzakelijk kwaad. Maar dat betekent niet dat dit ook bij u thuis nodig is. Integendeel! Het gebruik van bleekwater is zelfs verboden voor onze poetshulpen. Zowel onverdund, verdund met water of met een ander schoonmaakproduct.

De belangrijkste reden hiervoor is dat dergelijke desinfectiemiddelen ronduit ongezond zijn. Vooral wanneer deze dagelijks gebruikt worden. De chloordampen die hierbij vrijkomen en ongewild worden ingeademd, leiden tot beschadiging van de ogen, keel en longen. Ook huidirritatie is een mogelijk gevolg.

Kies voor gezonde schoonmaakproducten

Het klinkt misschien gek maar uw huis desinfecteren is bovendien niet bevorderlijk voor uw weerstand. Door gebruik te maken van bleekwater worden alle bacteriën gedood, ook de goede. En laat deze goede bacteriën nu net essentieel zijn om gezond te blijven.

Als verantwoordelijke organisatie zetten wij ons heel sterk in om zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten een gezonde werk- en leefomgeving te creëren. Daarom kiezen wij resoluut voor probiotische reinigingsmiddelen.

huis desinfecteren

Kort uitgelegd zorgen deze producten ervoor dat het aantal slechte bacteriën beperkt wordt ten voordele van de goede bacteriën. Lees hier meer over de precieze werking. Overtuigd van de vele voordelen van probiotische schoonmaakproducten? Bestel deze dan eenvoudig online bij onze partner Clean Green!

Extra advies nodig? Wij staan voor u klaar!

Hebt u nog een specifieke vraag of bedenking over waarom u of uw huishoudhulp beter geen desinfectiemiddelen gebruikt om uw huis te poetsen? Of wilt u graag ons advies over welke schoonmaakproducten u of uw huishoudhulp het best gebruikt? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!