Gegarandeerd sneller strijken met deze 4 tips | L&S Housekeeping

Gegarandeerd sneller strijken met deze 4 tips


Gegarandeerd sneller strijken met deze 4 tips

Komt er al stoom uit uw oren als u nog maar aan strijken denkt? Dan bent u zeker niet de enige. Strijken wordt vaak gezien als een vervelend klusje. Maar hoe u het ook draait of keert, het moet eens gebeuren. Daarom geven wij u hieronder een aantal tips zodat uw leven voorgoed in de plooi valt. Kortom, sneller strijken was nog nooit zo eenvoudig. 

Een goed begin is het halve werk

Wanneer u uw natte kleding uit de wasmachine haalt, is het belangrijk om uw kleding goed uit te schudden. Strijk uw kleding ook even glad met uw handen voor u het ophangt. Hierdoor komen er minder kreuken in uw was, waardoor u tijd kan besparen tijdens het strijken.

Sorteer uw wasgoed en strijk eerst kleine vlakken

Stapel uw strijkgoed logisch in de wasmand. Stukken die hoge temperaturen kunnen verdragen legt u best onderaan. Gevoelige stoffen komen dan bovenaan te liggen. Zo kan uw ijzer tijdens het strijken langzaam opwarmen en beschadigt u de kledij niet. 

Strijkt u een t-shirt? Begin dan met de kraag, strijk vervolgens de mouwen en daarna pas het grootste oppervlak. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw gestreken stukken niet opnieuw kreuken.

Altijd een strak gestreken hemd? Met onze praktische tips en ons vierstappenplan zijn uw hemden in een mum van tijd kreukvrij!

Sneller strijken? Stoom uw kleding

Het beste én snelste resultaat krijgt u als uw wasgoed een beetje vochtig is. Werk daarom met een stoomstrijkijzer en gebruik gedemineraliseerd water. Zo verstoppen de stoomgaatjes van uw strijkijzer minder snel met kalk.

Bespaar uzelf de moeite door erg gekreukte was meteen te strijken. Hang de kleding eerst op in de badkamer. Wanneer u een hete douche neemt, zal uw badkamer zich vullen met stoom waardoor de kreuken vanzelf uit uw kleding gaan.

Poetsvrouw gezocht!

Heeft u uw kleding ook graag netjes gestreken maar spendeert u liever tijd aan uzelf of uw gezin? Ons enthousiaste team staat voor u klaar. Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.