Vloer reinigen: tips voor elke vloer | L&S Housekeeping

Vloer reinigen: tips voor elke vloer


Vloer reinigen: tips voor elke vloer

Een vloer krijgt heel wat te verduren. Van natte en modderige schoenen tot spelende kinderen of kwijlende en ruiende huisdieren. Het is dus belangrijk om uw vloer regelmatig schoon te maken. Uw vloer reinigen doet u liefst en bij voorkeur (twee)wekelijks. Of dagelijks als er veel viezigheid op achterblijft door bepaalde werken. We geven u alvast enkele tips om elke vloer spic en span te houden.

Schoonmaaktips voor elke vloer

  • Stofzuig of veeg regelmatig

Check zeker goed dat uw stofzuiger of veegborstel proper is en geen krassen kan maken op de vloer. Gebruik een geschikte stofzuigerborstel met langere en zachtere haren voor kwetsbare vloeren zoals parket.

  • Gebruik het juiste schoonmaakproduct

Simpel en logisch maar o zo belangrijk. Voor elke vloer is er een geschikt product. Denk maar aan een laminaat- of parketreiniger of een speciaal schoonmaakmiddel voor houten vloeren.

  • Vergeet het onderhoud niet

Uw vloer reinigen is één ding. Bepaalde vloeren hebben af en toe ook een onderhoudsbeurt nodig. Denk aan houten vloeren zoals parket of kunststofvloeren zoals laminaat.

Uw vloer reinigen met een allesreiniger?

Hebt u een vloer die waterdicht of waterbestendig is? Zoals de meeste keramische tegelvloeren, laminaatvloeren en pvc-vloeren… Dan kan u uw vloer reinigen met een allesreiniger! Kies meteen voor een probiotische variant.

vloer reinigen - interior cleaner

Onze partner Clean Green biedt met interior cleaner een probiotische allesreiniger aan die niet enkel zeer zuinig in gebruik is maar ook:

  • voor een diepgaande reiniging zorgt,
  • alle voegen proper maakt, 
  • alle afvoerleidingen biofilmvrij houdt.

Ons advies voor een maximale hygiëne? Gebruik deze allesreiniger twee keer per week!

Schakel een professionele poetshulp in

Doet u toch liever beroep op een professionele poetshulp? Daarvoor bent u bij L&S Housekeeping aan het juiste adres! Ons enthousiast team staat voor u klaar. Contacteer ons gerust voor meer info.

Klik hier als u op zoek bent naar handige schoonmaaktips voor verschillende soorten vloeren uit hout, tegels en kunststof!