Verschillende soorten vloeren schoonmaken | L&S Housekeeping

Verschillende soorten vloeren schoonmaken


Verschillende soorten vloeren schoonmaken

Uw vloer reinigt u bij voorkeur (twee)wekelijks. In onze vorige blog deelden we enkele schoonmaaktips voor elke vloer. In deze blog gaan we wat dieper in op het correct schoonmaken van verschillende soorten vloeren. Want de ene vloer is de andere niet.

Voor elke vloer een geschikt product

Een vloer schoonmaken kan soms voor heel wat twijfels zorgen. Want een verkeerde manier van poetsen kan voor permanente vlekken of krassen zorgen. Het allerbelangrijkst is dat u goed weet welk type vloer u wilt schoonmaken. Als u hierover zekerheid hebt, dan is het relatief eenvoudig. Er is namelijk voor elke vloer een geschikt schoonmaakproduct.

Onze schoonmaaktips voor verschillende soorten vloeren

In onderstaand overzicht beperken we ons tot enkele handige schoonmaaktips voor verschillende soorten vloeren uit hout, tegels en kunststof.

HOUTEN VLOER

  • Parket

Een parketvloer stofzuigt u best zo vaak mogelijk. Dit vooral om te zorgen dat vuilresten geen krassen kunnen maken. Dweil bij voorkeur wekelijks met een goed uitgewrongen (microvezel)doek. Te vochtig poetsen kan het parket beschadigen. Gebruik een parketreiniger of een pH-neutraal middel om strepen of doffe plekken te vermijden.

  • Laminaat

Ook hier is regelmatig stofzuigen heel belangrijk om uw laminaatvloer mooi te houden. Voor het dweilen kan u water en een speciale laminaatreiniger gebruiken. Zo krijgt u een streeploos resultaat. Zorg ervoor dat u zeker niet te nat dweilt.

TEGELVLOER

  • Natuursteen

Stofzuig een natuurstenen vloer altijd met een zachte stofzuigermond gemaakt van kunststof. Dit geeft geen krassen. Gebruik een geschikt schoonmaakmiddel voor natuursteen en dweil met een vochtige doek. En denk eraan: schrobben is uit den boze!

  • Marmer

Regelmatig vegen of stofzuigen hoort er hier ook bij. Waar het bij de vorige vloertypes volstaat om lauwwarm water te gebruiken, dweilt u een marmervloer best met wat warmer water. Zo komt het vuil sneller los. U kan wat groene zeep toevoegen maar let op dat u er niet te veel van gebruikt. Anders krijgt het marmer een vettig laagje. Gebruik dus liever wat te weinig dan te veel… Marmerreiniger is ook perfect geschikt.

KUNSTSTOFVLOER

Vinyl, linoleum of pvc is makkelijk schoon te maken: regelmatig stofzuigen en dweilen met lauw tot warm water en een neutraal schoonmaakproduct. Geef uw vloer jaarlijks een opknapbeurt met een gepast onderhoudsmiddel voor een optimale bescherming en glans.

Gebruik onze probiotische schoonmaakproducten

Via onze partner Clean Green bieden wij met interior cleaner een probiotische allesreiniger aan die – na uitvoerige tests – geschikt is voor elk type vloer. Dit product wordt aangelengd met water. Bij hardnekkige vlekken kan u dit echter ook min of meer ‘puur’ gebruiken. Doe het product rechtstreeks op een vochtig doekje en wrijf hiermee goed over de vlek. U zal zien dat de vlek (zo goed als) verdwijnt dankzij de werking van de probiotica (lees: goede bacteriën).

vloer reinigen - interior cleaner

Laat uw vloer schoonmaken door een van onze professionals

Hebt u zelf geen zin of tijd om uw vloer regelmatig schoon te maken? Onze professionele poetshulpen maken uw vloer weer perfect schoon volgens de regels van de kunst. Neem gerust contact op voor meer informatie.