Zweetvoeten behandelen met onze tips | L&S Housekeeping

Zweetvoeten behandelen met onze tips


Zweetvoeten behandelen met onze tips

Wie zweetvoeten zegt, denkt vaak aan de onaangename geur die ermee gepaard gaat. Heel vervelend als u er zelf last van hebt. Wat zijn de oorzaken en op welke manier kan u zweetvoeten behandelen? In deze blog helpen we u graag op weg!

Hoe zweetvoeten ontstaan

De oorzaak van zweetvoeten is doorgaans te vinden in een disbalans in de bacteriële huishouding van uw voeten. Dit komt door een te vochtige en te warme omgeving. Iets wat bacteriën geweldig vinden. Deze microben veroorzaken op hun beurt de zweetgeur.

Hoe komt dat nu? Door het dragen van niet-ademende schoenen of het te lang dragen van dezelfde schoenen of kousen. Of door te hoge stress, onzekerheid of prestatiedrang waardoor u sneller en meer zweet. Of gewoon door een gebrekkige hygiëne of een bepaalde ziekte die u overmatig laat zweten.

Wat te doen tegen zweetvoeten

  • Hou voet bij stuk en was dagelijks en liefst meermaals uw voeten met lauwwarm water en een zachte zeep. Goed afspoelen en afdrogen is even belangrijk.
  • Draag katoenen kousen: kies dagelijks een nieuw paar en was uw kousen indien mogelijk op een hoge temperatuur om de bacteriën te doden.
  • Kies voor goed ventilerende schoenen of open schoenen zoals slippers of sandalen. Vermijd kunststof schoenen en draag niet elke dag hetzelfde paar. Loop thuis zo veel mogelijk op blote voeten.

Zweetvoeten behandelen met een probiotische spray

Geraakt u ondanks bovenstaande tips toch niet verlost van die zweetvoeten? Dan is de foot spray van Clean Green zeker de moeite waard om uw zweetvoeten te behandelen. Deze probiotische spray is geschikt voor voeten en schoenen. De goede bacteriën gaan de strijd aan met de slechte. Zo elimineert u nare geurtjes en minimaliseert u het risico op voetschimmel. De spray is anti-allergeen en 100% huidvriendelijk.

foot spray

Bij onze partner Clean Green kan u naast verzorgingsproducten ook probiotische schoonmaakmiddelen verkrijgen. Van een allesreiniger voor interieur en vloeren tot een kalkverwijderaar voor toilet en kranen. Neem gerust contact op voor meer informatie of lees er hier meer over.