Grote lenteschoonmaak: een praktisch stappenplan | L&S Housekeeping

Tijd voor een grote lenteschoonmaak: een praktisch stappenplan


Tijd voor een grote lenteschoonmaak: een praktisch stappenplan

De lente is in het land. Het ideale moment om uw huis klaar te maken voor de zomer. Kasten opruimen, afstoffen en dweilen staan zeker en vast op uw to-dolijstje. Trotseer na het lezen van onze blog de grote lenteschoonmaak met het grootste gemak en maak uw woning in een mum van tijd spic en span.

Stap 1: Opruimen en ontspullen

Voordat u begint met poetsen, doet u er goed aan om alle kasten (van slaapkamer- tot speel- en voorraadkasten) op te ruimen. Wees kritisch en durf te ontspullen (lees: overbodige spullen weggooien, weggeven of verkopen). Zoals het spreekwoord zegt: opgeruimd staat netjes.

Stap 2: Stel een planning op

Want… goed begonnen is half gewonnen! Probeer de grote lenteschoonmaak te spreiden over een periode van 1 tot 2 weken. Dat lijkt misschien lang maar u zal nadien nog zo tevreden zijn. Vooral lichamelijk dan. Poetsen kan fysiek heel belastend zijn. Vooral als u plots aan een stevig tempo erin vliegt. Kies er dus bewust voor om maar één kamer of ruimte per dag aan te pakken.

Wist u dat schoonmaken te vergelijken is met een bezoek aan de fitness? Zo verbruikt u tijdens 1 uur schoonmaken gemiddeld 250 calorieën. Met een muziekje erbij misschien zelfs wat meer!

Stap 3: Vergeet ook deze plekjes niet

Wie in de slaapkamer poetst, durft de matras weleens over het hoofd zien. Toch is het belangrijk dat u deze minstens een keer per jaar flink reinigt. In het bijzonder om huisstofmijt tegen te gaan.

Denk er bovendien aan om de ijskast eens grondig te inspecteren (rubberranden reinigen, …). Dit geldt overigens ook voor de afzuigkap, diepvries, deurklinken en afstandsbedieningen.

Laat ons team u helpen bij de lenteschoonmaak

Heeft u het huis ook graag netjes maar spendeert u liever tijd aan uw gezin? Of bent u niet meer zo goed te been waardoor een grote lenteschoonmaak niet meer mogelijk is? Onze enthousiaste poesthulpen helpen u graag een handje. Neem snel contact met ons op.