Lenteschoonmaak: uw woning snel weer spik en span | L&S Housekeeping

Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak


Tips voor een geslaagde lenteschoonmaak

De lente is in het land, het ideale moment om uw huis klaar te maken voor de zomer. Kasten opruimen, afstoffen en dweilen staan zeker en vast op uw to-dolijstje. Met onderstaande tips trotseert u de lenteschoonmaak met gemak en is uw woning in een mum van tijd spik en span.

Hoe gaat u te werk?

Geef uzelf een week de tijd waarin u elke dag één ruimte poetst. Maandag ruimt u de zolder op, dinsdag de slaapkamers en woensdag de badkamer… Tegen het einde van de week is uw hele huis proper zonder dat u uren aan één stuk door hebt moeten zwoegen. Poets altijd van boven naar beneden en kamer per kamer. Als u eerst uw vloeren reinigt en daarna de kasten afstoft, valt al het stof opnieuw op de propere vloer.

Zet tijdens het schoonmaken uw favoriete muziek op. Maak een afspeellijst met vrolijke nummers. Ideaal om het tempo erin te houden. Kies voor een comfortabele outfit. Vaak bent u actiever bezig dan u denkt. U kan het zelfs vergelijken met een bezoek aan de fitness. Tijdens een uur schoonmaken verbruikt u gemiddeld zo’n 250 calorieën. Als dat niet motiveert!

Durf weg te gooien

Na een hele tijd wollen truien en dikke jassen te moeten dragen, is het hoog tijd om de lente- en zomerkleding klaar te leggen. Orden uw kast en verplaats uw winterkleding naar het onderste schap. Die te strakke rok, die niet meer zo trendy broek? Als u ze het afgelopen jaar niet hebt gedragen, is de kans groot dat u het nooit meer zal doen. Gooi ze weg of doe iemand anders er een plezier mee. Zo heeft u weer extra ruimte in uw kast voor nieuwe kleding.

Ruim ook uw voorraadkast op. Gooi alle producten die vervallen zijn weg. Doe hetzelfde met de ijskast. Zorg er ook voor dat u de rubberranden reinigt of vervangt indien nodig.

Vergeet ook deze plekjes niet

Wie in de slaapkamer poetst, durft de matras weleens over het hoofd zien. Toch is het belangrijk dat u deze minstens een keer per jaar flink reinigt. Dit geldt overigens ook voor de afzuigkap, deurklinken en afstandsbedieningen.

Laat ons team u helpen bij de lenteschoonmaak

Heeft u het huis ook graag netjes maar spendeert u liever tijd aan uw gezin? Of bent u niet meer zo goed te been waardoor een grondige lenteschoonmaak niet meer mogelijk is? Ons enthousiaste team helpt u graag een handje. Neem snel contact met ons op.