Wassymbolen uitgelegd: enkele tips l L&S Housekeeping

Wassymbolen uitgelegd: tips voor het wassen van uw kleding


Wassymbolen uitgelegd: tips voor het wassen van uw kleding

Dat leuke gevoel van een nieuw kledingstuk in de kleerkast te hangen … Zalig! Bij de eerste wasbeurt is het telkens wel goed opletten, want voor u het weet komt uw nieuwe favoriete T-shirt uit de wasmachine in kinderformaat. Daarom is het belangrijk om de wassymbolen goed te bekijken. Volg onze tips en vermijd ongelukjes bij het wassen van uw kleding.

Voorbereiding is de sleutel tot succes

Wassymbolen kan u vinden aan de binnenkant van elk kledingstuk op het etiket, waar u ook de informatie vindt over het soort stof. Voordat u uw kleding in de wasmachine kan stoppen, is een goede voorbereiding al het halve werk. Sorteer uw kleding op kleur en/of het type stof. Controleer dus zeker of die ene rode sok niet verdwaald is geraakt tussen uw witte kleding.

Wassymbolen uitgelegd

  • Wassen: deze symbolen duiden aan hoe een kledingstuk gewassen mag worden en ook op welke temperatuur dat mag. Let vooral op de lijntjes onder de wastrommel die aanduiden op welk programma u een kledingstuk mag wassen.
  • Drogen: het gebruik van een droogmachine wordt aangeduid met een vierkant en een cirkel. Afhankelijk van het aantal bolletjes, kan je afleiden op welke temperatuur u het mag drogen. Normaal drogen in de droogtrommel of aan de lucht, kan u afleiden aan de lijntjes.
  • Strijken: ook bij strijken wordt de temperatuur aangeduid met bolletjes. Hoe meer bolletjes, hoe hoger de aangeraden temperatuur.
  • Bleken: ziet u een driehoek? Dat geeft aan of een kledingstuk al dan niet gebleekt mag worden.
  • Stomen: de wassymbolen voor stomen herkent u aan de cirkel met daarin een letter en/of een lijn onder de cirkel.

wassymbolen

Verleng de levensduur van uw kleding

Als u de wassymbolen goed opvolgt bent u al goed op weg. Daarnaast is het belangrijk om uw kleding niet overmatig te wassen en een overdaad aan wasmiddel te vermijden. Moet u delicate items wassen? Gebruik dan een waszakje. Heeft u vlekken op uw kleding? Behandel die dan zo snel mogelijk. Kortom, behandel uw kleding met liefde én geniet er des te langer van.

Tips om vlekken te verwijderen? Lees dan onze andere blogs: zomerse schoonmaaktips en wijnvlekken verwijderen.