Hoe kan ik zonnecrème vlekken verwijderen? | L&S Housekeeping

Op welke manier kan ik zonnecrème vlekken verwijderen?


Op welke manier kan ik zonnecrème vlekken verwijderen?

Uzelf beschermen door voldoende zonnecrème te smeren is essentieel! Maar soms laat dat vervelende vlekken achter op uw kleding. Hoe zonnecrème vlekken verwijderen? Dat komt u te weten in onze blog.

Hoe kan u zonnecrème vlekken verwijderen?

De meeste zonnecrèmes of zonnebrandoliën zijn relatief vettig. Om zonnecrème vlekken het beste te kunnen verwijderen, gaan we kijken naar producten die ontvettend werken.

  • Laat een goede vlekkenverwijderaar of vloeibaar wasmiddel intrekken op de vlek. Nadien kan u het kledingstuk volgens de wasvoorschriften in de wasmachine wassen.
  • Producten die zeer goed ontvetten zijn afwasmiddelen. Ze krijgen niet alleen uw potten en pannen proper, maar kunnen ook hardnekkige zonnecrème vlekken verwijderen. Ook zou groene zeep goed zijn om vetvlekken te verwijderen. Wrijf zachtjes op de vlek en laat het goed intrekken.
  • Daarnaast is een glansspoelmiddel dat men gebruikt in vaatwassers ook heel effectief om vlekken uit uw kleren te krijgen. Laat het goed intrekken en spoel nadien grondig uit.
  • Als laatste kan shampoo ook helpen om vlekken uit uw kleding te krijgen.

Testte u alle middeltjes al uit, maar werkte niets? Denk dan zeker na over een bezoekje aan een stomerij voor een professionele reiniging.

Opgelet! Volg altijd de wasvoorschriften. Heeft u een opfrissing nodig van de wassymbolen? Die vindt u hier!

zonnecrème vlekken verwijderen

Waar moet u zeker op letten?

Als u zonnecrème vlekken wil verwijderen let u best op volgende zaken. Voor u een kledingstuk dat uit de wasmachine komt laat drogen, is het aangeraden om eerst goed na te kijken of de vlek effectief verdwenen is. Anders loopt u het risico dat de vlek permanent wordt door de warmte van de droger.

Let er ook op dat u geen middelen gebruikt die een blekend effect hebben. Op witte kleding is dat minder erg, maar u zou niet willen dat er een witte vlek achterblijft op uw paarse T-shirt.

Meer weten over hoe u vergeeld katoen opnieuw wit kan maken? Klik hier.

zonnecreme vlekken verwijderen

Wenst u hulp van een L&S-Housekeeper?

Wilt u meer informatie? Of bent u benieuwd naar hoe onze poetshulpen u verder kunnen helpen? Neem dan zeker contact met ons op.