Microvezeldoek wassen: zo doet u dat | L&S Housekeeping

Microvezeldoek wassen: dit is de beste manier


Microvezeldoek wassen: dit is de beste manier

Een microvezeldoek werkt als wondermiddel tijdens de schoonmaak. Zo’n doek neemt al het vuil perfect op en laat niets los. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en geld besparend. Net omdat ze zoveel vuil opnemen, is het belangrijk om ze regelmatig te wassen. Wij leggen uit hoe u het best uw microvezeldoek kan wassen.

Zo pakt u het aan

Check altijd eerst en vooral het label van de microvezeldoek alvorens die te wassen. Daar staan de instructies op voor uw specifieke doek. Om uw microvezeldoek te wassen, raden we aan om die simpelweg in de wasmachine te steken. Door machinaal te wassen worden de vezels weer hygiënisch schoon en bruikbaar voor de volgende keer. De meeste doekjes kan u op een temperatuur van 40 tot 60 graden wassen. De bacteriën die zich in het vuil schuilhouden gaan dood vanaf 60 graden. Microvezeldoeken kunnen jarenlang meegaan en honderden keren machinaal gewassen worden.

U kan best gewoon hetzelfde wasmiddel gebruiken als wat u normaal gebruikt. Een scheut witte azijn kan eventueel ook, wat verzachtend werkt voor de doekjes. Om af te sluiten kan u de microvezeldoeken gewoon drogen in de droogkast op een lage tot middelhoge temperatuur. Dat doodt de bacteriën die eventueel nog overleefd hebben. Wil u het doekje in de droogkast drogen, dan doet u dat op maximaal 90 graden, liefst nog lager.

Wat mag u NIET doen:

  • Uw microvezeldoek wassen met wasverzachter: dit tast de vezels van de doek aan en vermindert de werking ervan.
  • Bleekmiddel gebruiken: dit tast de vezels van de doek aan en vermindert de werking ervan.
  • Gewoon onderdompelen in water met een sopje: het vuil laat niet los en de doek zal niet schoon worden.
  • Uw microvezeldoek wassen samen met de andere was: als u andere was in hetzelfde machine wast, riskeert u dat de hele lading statisch wordt.
  • Vuile of natte doeken te lang laten liggen: zorg dat u de doeken regelmatig wast.

Meer tips om uw microvezeldoek te wassen?

Hebt u graag nog tips om uw microvezeldoek te wassen? Of hebt u ergens anders hulp mee nodig? Wij helpen u graag met al uw huishoudtaken. Neem gerust contact met ons op en ontdek waar wij u mee van dienst kunnen zijn.