Najaarsschoonmaak: geef uw huis extra aandacht | L&S Housekeeping

Pak uw najaarsschoonmaak slim aan


Pak uw najaarsschoonmaak slim aan

De herfst heeft zijn intrede gedaan, dat betekent dat we meer binnen vertoeven. U maakt het ongetwijfeld graag gezellig in huis en daar hoort een grondige najaarsschoonmaak bij. Hiervoor staat u vermoedelijk niet te springen. Toch kan u in een mum van tijd uw huis omtoveren tot een oase van rust, sfeer en gezelligheid. Wij helpen u graag op weg!

Een goede planning is de helft van het werk

Wie slim is… begint met een opruimsessie. Gooi alle overbodige zaken in uw (voorraad)kasten of schuiven weg. Berg ook uw ventilator, zomerkledij en -schoenen op. Deze spullen heeft u de komende maanden niet meer nodig. Uw huis en kleerkast ogen meteen proper en ruimer.

Zodra het opruimen achter de rug is, kan het echte schoonmaakwerk beginnen. Kies daarbij voor probiotische schoonmaakmiddelen, deze zijn niet alleen goed voor het milieu maar reinigen ook veel grondiger.

Kies en poets verstandig  

De binnen- en buitenkant van uw kasten hebt u hoogstwaarschijnlijk al eens goed afgestoft dit jaar. Is dat ook het geval voor uw vaatwasmachine, microgolf, wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries? Deze toestellen worden heel vaak over het hoofd gezien tijdens het kuisen. Ook uw ramen, deuren, muurdecoratie en armaturen verdienen uw aandacht tijdens de najaarsschoonmaak. En als u de ramen dan toch mooi opblinkt, kan u meteen even de gordijnen wassen.

Vergeet ook niet om uw zetel en tapijt(en) grondig te reinigen. Een kleine moeite waardoor uw huis des te frisser zal ruiken. De radiatoren vangen het hele jaar door heel wat stof op en worden best aan het begin van het verwarmingsseizoen stofvrij gemaakt én ontlucht.

Maak tijdens uw najaarsschoonmaak ook uw terras herfst- en winterproof

Denk eraan om uw terras klaar te stomen voor de koudere buitentemperaturen. Maak alle tuinmeubelen proper en berg ze op in de berging of het tuinhuis. Bij plaatsgebrek kan u altijd kiezen voor een regenhoes.

Ons team staat steeds voor u klaar

U hoeft uw najaarsschoonmaak uiteraard niet binnen het weekend klaar te hebben of helemaal alleen te doen. Ons team helpt u met veel plezier een handje zodat u meer tijd hebt om met familie of vrienden een ontspannende herfstwandeling te maken. Neem snel contact met ons op voor meer informatie.