Najaarsschoonmaak: zo pakt u het aan! | L&S Housekeeping

De najaarsschoonmaak: zo pakt u het aan!


De najaarsschoonmaak: zo pakt u het aan!

De herfst is nu al een tijdje in het land en we kunnen het niet langer uitstellen … Tijd voor de najaarsschoonmaak! Nu we meer tijd binnen doorbrengen is het fijn als het gezellig en proper is in huis. Voor zo’n grote schoonmaak staat u vermoedelijk niet te springen. Toch kan u aan de hand van enkele handige tips uw huis omtoveren tot een oase van rust, sfeer en gezelligheid. We helpen u graag op weg!

1. Een goed begin is het halve werk

De grote schoonmaak kan overweldigend zijn. Waar moet u beginnen? Welke poetsmiddelen gebruikt u het best? Wat met alle spullen die u niet meer nodig heeft? Voor u het weet ligt alles overhoop en staat u nog geen stap verder. Maak daarom, alvorens te starten, een goede planning. U voelt zich misschien soms een superheld, maar ook u kan niet alles tegelijk doen!

2. Ruim op 

Gooi overbodige zaken weg en berg uw zomerkledij en -schoenen op. Als u denkt dat u sommige spullen toch nog nodig heeft binnenkort en ze dus beter dichtbij houdt, denk dan aan alle keren dat u ze toch niet nodig had. En nu u toch bezig bent, kan u meteen ook alle fleecedekentjes en warme truien uit de berging halen. Cosy season incoming!

Tip! Geef spullen een tweede leven: breng ze naar de kringloopwinkel, naar een kledingcontainer of verkoop ze.

najaarsschoonmaak

3. Laat uw najaarsschoonmaak over aan onze poetshulpen

Zodra het opruimen achter de rug is, kan het echte schoonmaakwerk beginnen. Ons team helpt u met veel plezier doorheen de najaarsschoonmaak. Naast de zaken die frequent worden schoongemaakt, denkt u misschien best ook aan de binnenkant van uw kasten, de bovenkant van de koelkast, de microgolfoven of de droogkast. Ook de ramen, deuren en muurdecoratie verdienen wat aandacht. En als u de ramen dan toch mooi opblinkt, kan u meteen ook even de gordijnen wassen. Vergeet ook zeker niet de radiatoren, zetel en tapijten te reinigen. Ze vangen heel veel stof op en worden best aan het begin van het verwarmingsseizoen stofvrij gemaakt.

Tip! Kies voor probiotische schoonmaakmiddelen, deze zijn niet alleen goed voor het milieu maar reinigen ook veel grondiger en zijn beter voor de gezondheid.

4. Maak ook uw terras en tuin herfst- en winterproof

Denk eraan om uw terras klaar te stomen voor de koudere buitentemperaturen. Maak alle tuinmeubelen proper en berg ze op in de berging of het tuinhuis. Bij plaatsgebrek kan u altijd kiezen voor een regenhoes.

Ons team staat steeds voor u klaar

We helpen u graag om uw najaarsschoonmaak tot een goed einde te brengen, zodat jij de tijd hebt om meer qualitytime door te brengen met familie of vrienden. Neem snel contact met ons op voor meer informatie.