Tips voor het opruimen van uw kleerkast | L&S Housekeeping

Tips voor het opruimen van uw kleerkast


Tips voor het opruimen van uw kleerkast

Uw kleerkast puilt uit van kledingstukken die u eigenlijk niet meer draagt en u stelt een grondige opruimbeurt steeds maar verder uit. We herkennen het allemaal wel: ‘Ik zal dat eens doen als ik een momentje vrij heb’. En uiteindelijk zijn we drie maanden verder. Het opruimen van uw kleerkast kan een hele klus zijn, maar met de juiste tips doet u het straks met uw ogen dicht.

Van zomerkleding naar winterkleding

Allereerst is het goed om elk jaar een aantal vaste momenten in te plannen om uw kleerkast op te ruimen. Bijvoorbeeld als u de zomerkleding inwisselt voor de winterkleding. Vraag uzelf af wat u niet hebt gedragen. Die kledij zal u waarschijnlijk volgende zomer ook niet dragen. Berg dus de kleding die u de eerstvolgende periode niet nodig hebt goed op in een plastic doos of in een reiskoffer.

1. Begin met een schone lei

De eerste stap is om alles uit de kast te halen. Letterlijk, maar ook figuurlijk! Als u begint met sorteren is het makkelijker om een goed overzicht te krijgen. Leg alle kleren bijvoorbeeld op uw bed. Daarna kan u de binnenkant van de kast ook eens grondig schoonmaken. Geen tijd daarvoor? Laat het gerust over aan onze poetshulpen, zij helpen u graag een handje. Heeft u graag wat meer info over wat we voor jou kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

opruimen kleerkast

2. Stapeltje per stapeltje

Een goede tip is om categorie per categorie te bekijken: eerst de broeken, dan de pulls, dan de kleedjes, enzovoort. Kijk vooral naar wat u niet meer draagt en waar u niet meer blij van wordt. Verdeel uw kleren onder in drie categorieën. Ten eerste wat u nog wil houden, ten tweede wat u misschien weg wil doen en ten derde wat sowieso weg mag. Als u heel uw kleerkast heeft uitgepluisd, gaat u nogmaals door de stapel ‘misschien’.

3. Breng orde in de chaos

Gebruik mandjes om uw kast in onder te verdelen. Zo houdt u de sokken van de onderbroeken en riemen makkelijk gescheiden. Daarnaast kunt u allerlei trucjes toepassen om plaats te besparen. Zo kunt u dunne kleerhangers aanschaffen of een opberger kopen om op te hangen aan uw kastdeur.

4. Geef kleding een tweede leven

Wat met de kleding die u wegdoet? Vraag eens rond bij familie of vrienden, misschien zijn zij er iets mee of kennen zij iemand die het goed kan gebruiken. U kan de kleding ook verkopen via een tweedehandssite of u kan deze doneren aan een kringloopwinkel of in een kledingbox.

opruimen kleerkast

Het opruimen van uw kleerkast heeft ook voordelen

Ze zijn in het begin misschien nog ver te zoeken, maar het opruimen van uw kleerkast heeft ook voordelen. Minder kleding om ’s ochtends uit te kiezen zorgt voor minder keuzestress én u heeft meer plaats om uw kleerkast terug te vullen met kleding die u wel draagt.

Succes!